Loading...
2011 Yılı Teknik Destek Eğitimleri Başladı 02 Mart 2012 | 18:46
Dicle Kalkınma Ajansı’nın 2011 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının destek almaya hak kazandıkları projeler uygulanmaya başladı. Başta planlama çalışmaları olmak üzere Bölge Plan ve Programlarını uygulayıcı ve yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak faaliyetlerine destek sağlamak amacıyla yürütülen teknik destek programları sonucu başarılı bulunan proje eğitimleri bu hafta itibariyle başladı.
2011 yılı Teknik Destek Programları için teknik destek talep eden 72 kurum arasından başarılı bulunan 62 kurumun girişimcilikten yöneticiliğe, halkla ilişkilerden proje hazırlanmasına, imar planı sayısallaştırılmasından içme suyu bakım onarımına kadar birçok değişik konudaki eğitim ve danışmanlık talepleri için uygulama aşaması başladı. Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde yer alan Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile imzalanan protokol sonucu 14 kurumun teknik destek talebinin Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından karşılanması konusunda anlaşıldı.
1-2 Mart 2012 tarihlerinde Mardin Sabancı Müze Müdürlüğü personeline İletişim Uzmanı Nail Uslu tarafından Halkla İlişkiler ve İletişim Eğitimi verildi. Silopi’de ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Eğitim Uzmanı Murat Gölpınar tarafından 27 Şubat-2 Mart tarihleri arasında verilen Yöneticilik Eğitimleri bugün itibarıyla tamamlandı. Halkla İlişkiler ve İletişim konusunda personelin aldığı eğitimin önemine değinen Sabancı Müze Müdürlüğü Uzmanı Pınar Çiftçi: “Biz idari işlerden sorumlu olduğumuz için müzeyi ziyaret edenlerle birebir görüşmüyoruz ancak müzeye gelenleri karşılayan hizmet personelinden güvenlik personeline tüm çalışanlar için iletişim ve diksiyon konusu çok önemli. Umarım eğitimin karşılığını alacağız” şeklinde konuştu.
Eğitimlere mart ayı içerisinde devam edilecek.