Loading...
2012 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı İlk Proje Başvurusu Şırnak’tan 05 Temmuz 2012 | 15:04

            Şırnak İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Öğmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Taner Korkmaz ve Proje Uzmanı Yaşar Kemal Çoban “Kontrol Et Hedefi Yakala” adlı projelerini Şırnak Yatırım Destek Ofisine sundular. Proje sahipleri beklentilerini şu şekilde ifade ettiler:

 İç Kontrol Sisteminin kurumlarında kurulması

 İyileştirmeye açık alanların ve riskli alanların tespit edilip çözüm önerilerinin uygulanması

 Kamu kaynaklarının verimli ve ekonomik kullanılması

 Şırnak ilinin İKS ile SBS ve LYS gibi sınavlarda akademik başarı düzeyinin arttırılması

              Ayrıca Milli Eğitim Müdürlükleri arasında İKS’nin oluşturulması ile ilgili ülkede bu çalışmanın bir ilk olacağı vurgulandı. 85.000 TL’lik bir bütçe ile 75 günde böyle bir ilki başarmak amacında olduklarını ve ülkede bir model olmasını umduklarını da belirttiler.

              İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Öğmen; “DİKA’nın ilimizdeki eğitim konularına yönelik duyarlılık ve gayretlerini takdir ediyoruz. Ayrıca eğitime yönelik faaliyetlerindeki çabalarından dolayı da, başta Koordinatörümüz Faik Buğday’a ve Şırnak YDO uzmanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

              Koordinatör Buğday; “Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile Şırnak’ta kurum ve kuruluşların, ilimizin kalkınmasında önemli olabilecek, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına, rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge açısından kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarının yapılmasına, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine, büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek üzere faydalanılabilir” dedi.

              2012 Doğrudan Faaliyet Desteği Programına kimlerin başvurabileceği gibi detayların web sitemizde olduğu da ayrıca vurgulanmıştır.