Loading...
2012 Teknik Destek Eğitimleri Başladı 13 Eylül 2012 | 17:37

Bölgemizdeki kurum ve kuruluşların uygulamada karşılaştıkları sorunları gidermek, kurumsal kapasite gelişimine katkıda bulunmak ve yerel kalkınmayla ilgili faaliyetleri desteklemek amacıyla Teknik Destek Programı açılmıştır. Genel amaç yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak hazırlık ve uygulama aşamalarında karşılaşılan sıkıntılara teknik destek sağlamaktır.

2012 yılı boyunca iki aylık periyotlar halinde uygulanacak olan Teknik Destek Programına başvuru yapabilecek olan kurum ve kuruluşlar şunlardır: Yerel yönetimler, kamu kurumları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler, kooperatifler ile sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler.

Ajansımız 2011 yılında çıkmış olduğu teknik destek programında çeşitli kurum ve kuruluşlara ait 62 başvuruyu desteklemiştir. Verilen destekler arasında girişimcilik eğitimleri gibi mikro ölçekte yatırım ile gelir kaynağı olabilecek eğitimler olduğu gibi, proje döngüsü yönetimi gibi bölgeye kaynak aktarımını sağlayabilecek eğitimler verilmiştir. Ayrıca verimli tarım uygulamalarıyla tarımda katma değeri yükseltecek eğitimlerle beraber, imar planlarının sayısallaştırılması ile üç beldenin kâğıt üzerinde bulunan imar planlarının elektronik ortama aktarılması sağlanmıştır.

Başarılı Bulunan Projeler

·         Şirvan Kaymakamlığı – Kamu Personellerine KİK ve EKAP Eğitimi

·         Şırnak İl Özel İdaresi – Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesine Yönelik Personel Eğitimi

·         Siirt İl Özel İdaresi – Netcad Eğitimi

·         Siirt Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü – Teknik Proje Çizimleri Eğitimi

·         Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Kamu İhale Mevzuatı Eğitimi

·         Cizre Belediyesi – Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi

·         Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü – Süreç Yönetimi Danışmanlığı Eğitimi

·         Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü – Uygulamalı Proje Döngüsü Eğitimi

·         Kızıltepe Kaymakamlığı – Kadınlara Yönelik Meslek Edindirme Kursu

·         Siirt Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi – Microsoft Office Programları Eğitimi