Loading...
2012 Teknik Destek Programının İlk Proje Başvurusu Şırnak'tan 20 Haziran 2012 | 17:14

         Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Yüksel ARSLAN ve Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Sayın Taner KORKMAZ tarafından sunulan “Öğretmenler İçin Motivasyon Eğitimi” konulu proje; Şırnak Merkez ve Cizre’de toplam 1000 öğretmene motivasyon eğitimi verilmesini kapsıyor. Projede hedef kitlesini özellikle mesleki deformasyonu yoğun yaşayan belde ve köy öğretmenleri oluşturuyor. Amacı; öğretmenlerin mesleki motivasyonlarının ve iş verimliliğinin artırılması yoluyla ilimizin en büyük eğitim sorunlarından biri olan öğretmen sirkülasyonunun azaltılmasına katkıda bulunmak olan motivasyon eğitimi 2 gün sürecek ve katılımcılara eğitim sonunda sertifika verilecek.

         İl Milli Eğitim Müdürü Sayın ARSLAN; “DİKA’nın ilimizdeki kurumların kurumsal kapasitelerini geliştirmeye yönelik duyarlılık ve gayretlerini takdir ediyoruz. Ayrıca ilimizde kurumsal kapasitelerini artırmaya yönelik faaliyetleri olan kurumların yalnız olmadıklarını ve destekleneceklerine yönelik hissiyatı bize yaşattıkları için, başta Sayın Koordinatörümüz Faik BUĞDAY’a ve tüm Şırnak YDO uzmanlarına teşekkür ediyoruz.” dedi.

        

         Şırnak YDO Koordinatörü Sayın Faik BUĞDAY; “Şırnak’ta kurum ve kuruluşların uygulamada karşılaştıkları sorunları gidermek, kurumsal kapasite gelişimine katkıda bulunmak ve yerel kalkınmayla ilgili faaliyetleri desteklemek amacıyla Teknik Destek Programına çıktık. Bu Teknik Destek Programına, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, küçük sanayi siteleri, teknoparklar, teknoloji geliştirme bölgeleri, endüstri bölgeleri, iş geliştirme merkezleri, birlikler, kooperatifler ile sayılan bu kurum ve kuruluşların kurduğu veya ortağı olduğu işletmeler başvuru yapabilecek” dedi.

         Sayın BUĞDAY ayrıca; Teknik Destek Programı ve başvuru şartları hakkında ilgili kurumlara mail atıldığını, her bir teknik destek bütçesinin 15.000 TL olduğunu, kurumlarımızın bu programdan azami şeklide faydalanabilmesi için Yatırım Destek Ofisi olarak kendilerine her türlü desteği vereceklerini, ilimizde bulunan kurum ve kuruluşlardan programa ilgi göstermelerini beklediklerini ve kurumların konu ile ilgili detaylı bilgiye, Ajansın www.dika.org.tr web sayfasından ulaşabileceklerini belirtti.