Loading...
2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Başladı 17 Haziran 2013 | 17:17

2013 çalışma planı doğrultusunda Ajansımız mevzuatta öngörülen mali destek programlarını hayata geçirmeye ve projelere finansman sağlamaya başlamıştır. Bu desteklerden bir tanesi de, süresi, kapsamı ve bütçesi itibarıyla kısa ve basit bir şekilde düzenlenmiş; acil ve stratejik nitelikli faaliyetleri desteklemek üzere tasarlanmış olan Doğrudan Faaliyet Desteğidir.

Doğrudan Faaliyet Desteği bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına, bölge açısından kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarının yapılmasına, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine, büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek üzere tasarlanmıştır.

2013 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının genel amacı, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik nitelikli ve/veya aciliyet içeren faaliyetlere yenilikçilik ve sürdürülebilirlik temelinde uygulamaya yönelik olarak destek sağlamaktır.

Programa ilişkin detaylı bilgi aşağıdaki başvuru rehberi ve ekleri linkinde yer almaktadır.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

Program Rehberi ve Ekleri