Loading...
2014 - 2023 Bölge Planı Onaylandı 13 Ocak 2015 | 17:50

Ajans Bölgemiz olan TRC3 Bölgesi 2014 - 2023 Bölge Planı Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylandı. Dört ili (Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt) kapsayan plan Ajansımız tarafından hazırlandı.

Bölgemizin on yıllık geleceğine yön verecek olan plan daha önce hazırlanmış olan Bölge Planlarından farklı olarak uzun süreli, her kesimi ilgilendiren geniş kapsamlı Bölge Planı hüviyetini taşımaktadır.

Bölge Planı hazırlanırken kapsadığı Bölgedeki dört il merkezi ile 26 ilçe olmak üzere toplam otuz merkezde bulunan 200’ün üzerinde kurum ve kuruluşlar yerinde ziyaret edilip, kendileriyle birebir görüşülerek anket çalışmaları yapıldı. Tarım, sanayi, turizm, ulaştırma, enerji, sağlık gibi temel konular başta olmak üzere istihdam, çevre ve kentleşme gibi konulara yönelik araştırmalar yürütüldü.

Bu amaçla başta Bölgedeki Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları olmak üzere çeşitli kamu kurumları, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tarımsal Üretici ve Yetiştirici Birlikleri, İl Özel İdareleri, gibi çok geniş yelpazede kurum ve kuruluş ziyaret edildi.

Bölge Planı’nın hedeflerine ulaşması, Bölge’deki tüm tarafların Bölge Planı’nı benimsemesine, kaynak ve çabalarını kalkınma için belirlenen ortak hedefler doğrultusunda seferber etmesine bağlıdır. Başka bir ifadeyle, TRC3 Bölgesi’nin on yıllık geleceğine yön verecek, referans belge niteliği taşıyan Bölge Planı bu yönüyle büyük bir önem taşımaktadır.

Yapılan çalışmalar sonucunda Bölge Planı ile birlikte sektörel rapor ve analizlerde ortaya konulmuştur.