Loading...
2014 Gapgenç Festivali Şırnak’ta 08 Temmuz 2014 | 17:26
Bu sene altıncısı düzenlenecek olan GapGenç Festivali; 12-15 Eylül 2014 tarihlerinde Şırnak´ta gerçekleşecek. Uluslararası katılıma da açık olan festivalde etkinlik düzenlemek isteyen gençler ve gençlik kuruluşları için son başvuru tarihi 8 Ağustos 2014... GapGenç Festival GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bünyesinde faaliyet yürüten bölgedeki 9 Gençlik ve Kültür Evi ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 15 gençlik kuruluşu ile birlikte koordine ediliyor.

Festivalin bu yılki teması “Misafirperverlik”. Festival 6. Yılında Şehr-i Nuh’a demir atarken, gençleri; misafir olmaya ve dünyanın herhangi bir yerinden Gapgenç Festivale katılan gençlere misafirperverlik yapmaya davet ediyor. Hem öyle bildiğiniz gibi bir misafirlik, misafirperverlik durumu değil; paylaşmak için, gençlik ile ilgili, gençler ile ilgili heybenizde ne varsa gelirken getirmek üzere; giderken bir şeyler almak, bir şeyler bırakmak için. Bir taraftan misafir olmak; bir taraftan misafirperverlik yapmak için…

Bir kent sadece fiziksel bir çevreden ibaret değildir. İçinde barındırdığı birçok kültürel öğe ile kent kültürü oluşmaktadır. Yıllar içinde farklı kültürel çevrelerden Gapgenç Festivale katılan gençler; gençlik söylemi ile açılmış bir alanda; bir aidiyet alanı oluşturup, toplumsal hayatta genç bir birey olarak kendini ve ürettiklerini görünür kılmak adına paylaşımlarda bulunuyor.

Festival kapsamında; Gençlik zirveleri, Konserler, Gösteriler (sokak sanatları, dans, tiyatro, film, ritim vb…) Atölyeler (sosyal haklar, gönüllülük, gençlerin katılımı, kişisel gelişim, fotoğraf, resim, heykel vb…) gibi sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliğin yanında gençlik kuruluşlarının katılacağı STK fuarı gerçekleşecektir.  GapGenç Festival´de etkinlik düzenlemek ve gönüllülük yapmak için başvurular başladı.

Başvurular için son tarih: 8 Ağustos 2014