Loading...
2014 Yılı Başarılı Projeleri Belli Oldu 30 Eylül 2014 | 16:44
Ajansımız 2014 Yılı Mali Destek Programları sonuçları açıklandı. Sektörel Gelişme, Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı ve Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı başlıkları altında yürütülen üç ayrı mali destek programının başvuruları 16 Mayıs Cuma günü saat 17:30'da sona erdi.

Sektörel Gelişme Mali Destek Programı Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan Asil Proje Listesi & Yedek Proje Listesi
Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan Proje Listesi
Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı Kapsamında Destek Almaya Hak Kazanan Proje Listesi

Toplam 5 milyon TL kaynak ile Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere yönelik olarak yürütülen Sektörel Gelişme Mali Destek Programı için 103 başvuru, 7 milyon 500 bin TL kaynak ile İl Özel İdareleri, Belediyeler, Küçük Sanayi Siteleri, Organize Sanayi Bölgeleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerine yönelik olarak yürütülen Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı için 35 başvuru ve 2 milyon 500 bin TL kaynak ile Sulama Birlikleri/Kooperatifleri, İl Özel İdareleri ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerine yönelik olarak yürütülen Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı için ise 8 başvuru Ajansımıza zamanında ulaşmıştır. Mevzuatta tanımlanan usul ve yasal süreler çerçevesinde, Ajans uzmanları tarafından yapılan ön inceleme ve bağımsız değerlendiriciler ile değerlendirme komitesi tarafından yapılma mali&teknik değerlendirme sonucu destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulan liste Eylül ayı Yönetim Kurulu’na sunulmuş; Yönetim Kurulu tarafından yapılan gerekli inceleme ve değerlendirmeler sonucu nihai proje listeleri onaylanmıştır. İlgili değerlendirmeler sonucu, Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Mardin’den 9, Batman’dan 6, Şırnak’tan 3 ve Siirt’ten ise 2 proje başvurusu olmak üzere toplam 20 proje başvurusu destek almaya hak kazanırken, 5 proje de yedek listede yer almıştır. Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı  Mali Destek Programında Mardin’den 4, Batman’dan 3, Şırnak’tan 4 ve Siirt’ten 4 proje  başvurusu olmak üzere toplam 15 proje başvurusu destek almaya hak kazanmıştır. Tarımsal Üretimde Su Kaynaklarının Etkili Kullanımı Mali Destek Programı kapsamında ise Şırnak'tan 3 ve Siirt’ten 2 adet olmak üzere toplam 5 proje başvurusu destek almaya hak kazanmıştır.

Destek almaya hak kazanan toplam 40 proje için resmi tebligatlar 13, 14 ve 15 Ekim 2014 tarihlerinde  Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki Yatırım Destek Ofislerinden elden alınabilecektir. Söz konusu tarihlerde tebligatlarını almayanlar 15 Ekim 2014 tarihinde tebligatı elden almış sayılacaklardır. Hibe yararlanıcıları, sözleşme esnasında sunmaları gereken evrak ile birlikte resmi tebligatların elden alındığı tarihten sonraki 10 iş günü içerisinde sözleşme imzalamak üzere Ajansa başvuracaklardır. Tebligatların elden alınmasını  müteakip 10 iş günü içerisinde istenen evrakı Ajansa sunup sözleşme imzalamayan proje sahipleri hibe desteği haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

Destek programlarımıza başvuruda bulunarak ilgi ve alakasını göstermiş olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder, uygulanacak projelerin  uzun vadede Bölgemizin sosyo - ekonomik ve kültürel gelişimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.