Loading...
2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı Başladı 16 Nisan 2014 | 10:23
2014 çalışma programı doğrultusunda Ajansımız mevzuatta öngörülen mali destek programlarını hayata geçirmeye ve projelere finansman sağlamaya başlamıştır. Bu desteklerden bir tanesi de, süresi, kapsamı ve bütçesi itibarıyla kısa ve basit bir şekilde düzenlenmiş; acil ve stratejik nitelikli faaliyetleri desteklemek üzere tasarlanmış olan Doğrudan Faaliyet Desteğidir.

Doğrudan Faaliyet Desteği bölgenin kalkınması ve rekabet gücü açısından önemli fırsatlardan yararlanılmasına, bölge ekonomisine yönelik tehdit ve risklerin önlenmesinde acil tedbirlerin alınmasına, bölge açısından kritik öneme sahip araştırma ve planlama çalışmalarının yapılmasına, bölgenin yenilikçilik ve girişimcilik kapasitesini geliştirmeye yönelik stratejik eylemlerin başlatılmasına ve gerçekleştirilmesine, büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki edilmesine ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetleri desteklemek üzere tasarlanmıştır.

2011-2013 Bölge Planı ile uyumlu olacak şekilde ve 2014 yılı çalışma programında belirtildiği üzere uygulanacak 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programının genel amacı, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejik nitelikli ve/veya aciliyet içeren faaliyetlere yenilikçikçilik ve sürdürülebilirlik temelinde uygulamaya yönelik olarak destek sağlamaktır.

Programa ilişkin detaylı bilgilere erişebileceğiniz Başvuru Rehberi ve Destekleyici Belgeleri aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Ajans tarafından hazırlanan başvuru rehberi ve destekleyici belgeleri Ajans internet sitesinde sürekli bir şekilde yayımlanacaktır ve program yıl boyunca açık kalacaktır. Başvuru sahipleri son başvuru tarihinden önce istedikleri herhangi bir tarihte Ajansa proje başvurusunda bulunabilecektir. Proje başvuruları; matbu formların teslim alınmasını müteakip en fazla 7 gün içerisinde değerlendirilecek ve Yönetim Kurulunun onayına sunulacaktır. Yönetim Kurulu toplantısına 7 günden az süre kala gelen tekliflere ilişkin kararlar bir sonraki ayın Yönetim Kurulu toplantısında alınabilecektir.

İlgili Dokümanlar

Sözleşme Ekleri