Loading...
Haber Galerisi
39,5 Milyon Avroluk Sosyal Girişimcilik Projesi Mardin’de Tanıtıldı 26 Mayıs 2022 | 19:24

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi” açılış ve tanıtım toplantısı Medeniyetler Şehri Mardin’de gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu, Dünya Bankası yetkilileri ile AB ülkelerinin büyükelçilerinin iştirakiyle gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Tano Kouame uzaktan erişimle çevrimiçi olarak gerçekleştirdi. Ardından AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş konuşma yaptılar. Daha sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek proje hakkında sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Dünya Bankası Kıdemli Sosyal Gelişim Uzmanı ve Görev Ekibi Lideri Natacha Lemasle ile Ravdanur Derneği Kurucu Başkanı Ravda Nur Cuma’da birer konuşma yaptılar.

Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri, DİKA, Karacadağ, İpekyolu, Çukurova ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının Genel Sekreterleri, Gap, Dap, Dokap ve Kop Bölge Kalkınma İdarelerinin Başkanları, Avrupa Birliği ülkelerinden yedi büyükelçi katıldı.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında desteklenen ve Dünya Bankası ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi” kapsamında mültecilerin toplumsal sorunlarının çözüme kavuşturulması amaçlanmaktadır.

Kısa adı SEECO olan Proje, Avrupa Birliği FRIT Mali Yardım Fonu kapsamında 39,5 Milyon Euro’luk bir kaynakla Dünya Bankası idaresinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü yürütücülüğünde hayata geçirilecektir.

Proje DİKA, Karacadağ, İpekyolu, Çukurova ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajanslarının yerel ortaklığında 2025 yılına kadar Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana ve Mersin illerinde uygulanacaktır.

On bir ili kapsayan ve özellikle kadınları ve gençleri odağına alan Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesinin farklı bir bakış açısıyla önemli bir hamle başlatarak bölgenin girişimcilik kültürüne yeni bir boyut kazandırması hedeflenmektedir.

Seeco projesinin açılış ve tanıtım toplantısının son bölümünde “Sosyal Girişimcilikte Başarı Hikayeleri” konulu bir panel düzenlendi. Bilkent Üniversitesi’nden Doç. Dr. Saime Özçürümez’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Bebemos / Sektor 7 Kadın Girişimci İzabela Erşahin, Moringantep Girişimci Kadınlar Üretim ve Kalkınma Kooperatifi’nden Sevgi Kütüz ve Rosemary Kadın Derneği’nden Maalem Abdulrazzak tecrübe paylaşımında bulunduktan sonra program sona erdi.