Loading...
AGTEM Firması Şırnak'ta Yatırıma Hazırlanıyor 04 Haziran 2012 | 17:59

Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi"nde hava süspansiyon sistemleri üretimi alanında faaliyet gösteren, Ürettiği hava süspansiyon körüklerini Rusya, İspanya ve İtalya gibi ülkelere ihraç eden AGTEM Makine Metal ve Kauçuk San. Tic. Ltd. Şti. sahipleri, Üretim Müdürü Sayın Murat MUHACİROĞLU ve Satış Müdürü Sayın Tahir ATAR; Silopi"de yapmayı düşündükleri yatırım için DİKA Şırnak Yatırım Destek ofisimizi ziyaret ettiler.
AGTEM Firması yetkilileri Silopi"de, özellikle ağır tonajlı araçlarda makas ve amortisörlerin yerine kullanılan ve yeni üretilen araçlarda kullanılmaları zorunlu olan hava süspansiyon körüklerini ilk etapta 2000 m² kapalı alanda üretmeyi düşündüklerini ifade ettiler.
Firma yetkilileri, kurulum ve işletme sermayesi yüksek olan bu yatırımı Silopi"de yapma fikrinde Ortadoğu pazarına yakınlık, navlun giderindeki azalma, bölgenin Yeni Teşvik Sistemi ile daha cazip hale gelmesi unsurlarının etkili olduğunu belirttiler.
Yatırım Destek Ofisimiz ve AGTEM yetkilileri, Vali Yardımcısı Sayın Yasin TİKDAĞ’ı ziyaret ederek kendilerinden söz konusu yatırım, ilimizin yatırım ortamı ve avantajlarıyla ilgili önemli bilgiler elde ettiler. Yoğun programına rağmen, Ofisimiz personeli ve Müteşebbislerimizi çok sıcak karşılayan ve ucuz işgücü, ihracatta nakliye avantajı, Habur Sınır Kapısı’nın önemi gibi birçok noktada önemli tespitlerde bulunan Sayın TİKDAĞ; Türkiye’nin 2023 ihracat hedefinin gerçekleştirilmesinde Habur Sınır Kapısı’nın ve yatırımcıların çok önemli bir rol oynayacağını, bu nedenle bu bölgede ilk yatırım yapan yatırımcıların diğerlerine göre çok daha avantajlı olacağını ve yatırım yapacak firmalara yasal çerçevede her türlü desteği vereceklerini ifade etti.
Bu görüşmenin ardından Firma yetkilileri, DİKA Koordinatörü Sayın Faik BUĞDAY ile birlikte yatırım ortaklığı, uygun yer ve arazi tespiti gibi hususlarda saha araştırması yapmak ve incelemelerde bulunmak üzere Silopi’ye geçti.
Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sayın BUĞDAY; sözkonusu yatırımı ilimize çekebilmek amacıyla Firma yetkilileri ile sürekli temasta olduklarını, kendilerini Şırnak’a davet ederek Yetkililer ve sektör temsilcileri ile görüştürdüklerini, Silopi’ye götürerek saha araştırması yaptıklarını, bu çalışmaların kısa bir süre içinde meyvesini vereceğini umduğunu, AGTEM firmasının burada yapacağı yatırımın hem istihdam hem de ihracat açısından önemli katkıları olacağını, Yatırımın gerçekleşmesi halinde ilk etapta ilimizden 40 işçi ve farklı mühendislik dallarından 4 mühendisin istihdam edileceğini belirtti. Sayın BUĞDAY, Şırnak YDO olarak bu yatırımın yapılması sürecinde AGTEM’in Yeni Teşvik Sistemindeki avantajlardan azami derecede faydalanabilmesi için her türlü desteği vereceklerini açıkladı.