Loading...
Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Batman’da Yapıldı 31 Ağustos 2012 | 11:42
Yönetim Kurulu Başkanımız Yeni Batman Valisi Yılmaz Arslan başkanlığında ilk defa gerçekleştirilen toplantıda çeşitli gündem maddeleri görüşüldü. Toplantının gündem maddelerinden olan Ajansımızın desteklediği projeler ile Yatırım Destek Ofislerinin tanıtımına yönelik olarak hazırlanan tanıtım filmleri çalışmaları Kurul’a sunuldu.

Bölgemizde faaliyet göstererek ihracat yapan ya da ihracat potansiyeli taşıyan firmalara rehberlik etmek ve onlarla birlikte birebir bağlantılar kurmaya yönelik olarak Bölge İlleri Ticaret ve Sanayi Odaları ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek Irak’a ticari işbirliği ziyareti hakkında Kurula bilgi verildi.

Genel Sekreterlikçe hazırlanan 2013 yılı Çalışma Programı ve Bütçe Taslağı ile Ajansımızın altı aylık birim faaliyet raporları altı aylık ara rapor halinde görüşüldü.

2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programına ilişkin Program Kapanış Raporu Kurulun görüşüne sunuldu.

2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde 24/08/2012 tarihine kadar Ajansımıza ulaşan ve değerlendirmesi tamamlanan başarılı proje teklifleri Kurul tarafından onaylandı.

Ayrıca Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nin 05/08/2012 tarihinde Ajanstan talep ettiği Mardin OSB’deki elektrik arzında yaşanan problemin çözümüne ilişkin TEDAŞ / TEİAŞ"ın Mardin Yeniyol"daki dağıtım santralinden, Mardin OSB’ye gelen hattın tamamlanmasına yönelik danışmanlık / bilirkişilik çalışması hakkında Kurula bilgi verildikten sonra toplantı sona erdi.