Loading...
Ajansımız Bölgeye AB Projesi Kazandırdı 27 Kasım 2012 | 14:56

Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne, Batman YDO uzmanlarının tasarlayıp, yazdığı proje başarılı bulundu. “Çağdaş Dünya Hizmetlerini Üyelerine Sunan Bir Oda” adlı proje yaklaşık 112.000 EURO (260.000 TL) değerinde bir bütçeye sahip.

Batman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülecek olan proje, %90 oranında AB Hibesi ile kalan %10’luk kısım ise Batman TSO tarafından karşılanacak. Uluslararası iletişim özelliği olan proje, Yunanistan’ın İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği halinde yürütülerek kültür ve bilgi paylaşımı sağlanacak. Projenin amacı Odalar arasında uluslararası bir ağ oluşturmak ve üyelerine daha iyi hizmet sunması adına çağdaş teknolojileri uygulayarak Odanın kurumsal kapasitesini artırmak olacak.

BATSO Bilişim Altyapısına Kavuşacak

 Batman Yatırım Destek Ofisi uzmanlarının bölgemize kazandırdığı uluslararası bir fonla hayata geçecek olan proje ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nda hem bilişim altyapısı hem de elektronik arşiv sistemi kurulacak.

Proje ile yüksek kapasiteli Bilgisayar Sunucusu (Server), Kesintisiz Güç Kaynağı (UPS), 2 adet bilgisayar, tarayıcı, 25 adet raylı kompakt arşiv dolabı alınarak Odanın Bilişim Teknolojisi (IT) ile Arşivleme altyapısı oluşturulacak ve modern bir donanım kurulumu için hizmet alınacak.

Elektronik Arşiv Sistemi Kurulacak

 Temel teknolojik altyapı kurulduktan sonra BATSO’nun kuruluşundan bu yana oluşturduğu arşiv, hizmet alımı ile elektronik ortama taşınacak. Bundan sonra Oda’ya gelen başvurular doğrudan elektronik ortama aktarılacak. Kurulacak olan sistem ile üyeler evraklarına verilecek kullanıcı adı ve parola aracılığı ile internet üzerinden ulaşabilecek. Arşiv elektronik ortama aktarıldıktan sonra tasnif edilerek raylı sistem kompakt arşiv dolaplarına kaldırılacak.

Projenin en avantajlı sonuçlarından biri Elektronik Arşiv Sistemi ile yatırımcıların bürokratik aşamalara takılmadan internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek oluşu. Böylece iş süreçleri iyileştirilecek ve oda ağır bir iş yükünden kurtulmuş olacak. Kurum yazışmaları da proje ile elektronik ortamda gerçekleşecek. Ayrıca BATSO çalışanlarına uluslararası tecrübeye sahip dört eğitmen tarafından proje tasarlama, yazma, uygulama, kurumsal kapasite artırımı ve iş geliştirme gibi alanları içeren 4 farklı modül eğitim verilecek.