Projenin yüklenicisi olan Doğusan A.Ş. yetkilileriyle görüşen Şırnak YDO uzmanları havaalanı yapımının başlangıçtan bugüne kadar geçirdiği aşamalar ve geldiği son durum hakkında detaylı bilgiler aldılar. Havaalanı yetkilileri, 17 Temmuz 2010 tarihinde Şırnak"ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında temeli atılan Şırnak Havaalanı’nın hizmete girmesi için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirttiler. Yapım işinin geç başladığını bunun nedeninin ise kamulaştırma süreci ve havaalanı arazisinden geçen köy yolunun istimlak aşamasının uzun sürmesi olduğunu ve şu anda köylüler için yeni yol yaptıklarını belirttiler.
Şırnak Havaalanı’nın dünya standartlarında bir havaalanı olduğunu vurgulayan yetkililer, 38 Metrelik kule yüksekliğinin çevre illerdeki havaalanı kulelerine göre daha yüksek olduğunu dile getirdiler. 45X3000 Metre (banketle birlikte 60 m) uzunluğunda olacak olan havaalanı pistinin 2100 Metresinin tamamlandığını, böylece 300 - 400 yolcu kapasiteli bütün Boeing ile Airbus uçaklarının bu piste inebileceklerini ve pistin yanı sıra 12 hizmet binasının yapımının da eşzamanlı olarak sürdürüldüğünü ifade ettiler.
Proje Sorumlusu İnşaat Mühendisi Tuncer Tuvaç ile havaalanı sahasını gezerek çalışmaları yerinde gören Yatırım Destek Ofisi uzmanları, yeraltında yürütülen ve 1200 m2’yi bulan hummalı çalışmaları da yerinde görme fırsatı buldular.
İnşaatta kullanılan betonu da aynı sahada üreterek hem havaalanı yapımı hem de beton üretim tesisi sayesinde Şırnak’a önemli bir istihdam sağlayan Doğusan A.Ş. bünyesinde 350 kişi vardiyayla 24 saat kesintisiz çalışıyor. Sahada işçilerin ve misafirlerin dinlenebilmesi amacıyla inşa edilmiş olan prefabrik konutların yanı sıra bölgede nadir bulunabilecek modern bir beton laboratuvarı da yer alıyor.
Yapılan görüşmede Şırnak YDO Koordinatörü Buğday yetkililere; havaalanının ilimizin kalkınması açısından çok önemli bir yatırım olduğunu, havaalanının yeni teşvik sistemi ile bölgemize gelecek olan yatırımların artışı ve kalkınma hamlesine ivme kazandırarak önemli bir katma değer meydana getireceğini söyledi. En yakın havaalanının Kuzey Irak"ta Erbil"de olmasından dolayı Şırnak Havaalanı"nın yakın iller ve komşu ülkelerden gelecek yolcu ve işadamlarına da hitap edeceğini dile getirdi. Ajans olarak yurtdışına yaptıkları çalışma gezilerinde işadamlarının yatırım yapacakları bölgede havaalanı olup olmamasını çok önemsediklerini ve Hollanda"da işadamlarının bu soruyu Valimize de sorduklarını, Valimizin de konuyu çok önemseyerek kamulaştırma ve süreci hızlandırma konusunda ciddi katkısının olduğunu, tüm bu nedenlerle havaalanı inşaatının kısa sürede tamamlanmasının elzem olduğunu belirtti.
Proje Sorumlusu Tuvaç ile saha çalışmasını tamamlayan ofis uzmanları, İdare Müdürü Veysi Demir ile görüştükten sonra ziyaret sona erdi.