Loading...
Ajansımız Türkiye Genelinde “Mali Destek Uygulamaları” Alanında En Başarılı Ajans Oldu 20 Aralık 2013 | 12:38
Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘’Kalkınma Ajanslarının Performans Ölçümü’’ adlı uzmanlık tezi çalışmasında Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansı 5 farklı kategoride değerlendirilerek karşılaştırıldı. Değerlendirme sonucunda “Mali Destek Uygulamaları Modeli” kategorisinde Ajansımız birinci oldu. Bununla birlikte Ajansımız diğer dört kategoride de ilk üçte yer alarak ülke genelinde en başarılı kalkınma ajansları arasından öne çıktı.

“Mali Destek Uygulamaları Modeli” kategorisinde Mali destek uygulamalarının etkinliğini ölçmek amacıyla kullanılan kriterler şunlardır. Mali destek programları kapsamında aktarılan toplam kaynak, başarılı proje sayısı, istihdam sayısı, destek sonrası alımı gerçekleşen makinelerin toplam bedeli, alınan ya da başvurulan kalite belgesi / patent / marka tescil sayısı ve mevcut ürün gamına ilave edilen ürün çeşidi sayısı seçilmiştir.

Kalkınma Bakanlığı’nın söz konusu çalışmasının diğer kategorilerdeki sonuçlarına göre “Genel Mali Model” kategorisinde Ajansımız İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan (İSTKA) sonra ikinci oldu. “Yatırım Destek Uygulamaları Modeli” kategorisinde Ajansımız İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (KUDAKA) sonra üçüncü oldu. “Yönetişim Modeli” kategorisinde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) sonra üçüncü oldu. “Görünürlük Modeli” kategorisinde de Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’ndan (KUDAKA) sonra üçüncü oldu.

Değerlendirme Kategorileri Tablosu
Böylece Türkiye genelinde yer alan 26 kalkınma ajansının değerlendirildiği beş farklı kategorinin tümünde ilk üçte yer alan tek Ajans olarak büyük bir başarı elde etti.

Söz konusu tez çalışmasına buradan ulaşabilirsiniz.