Loading...
Ajansımızdan Gaziantep’teki Mardinlilere Yatırım Çağrısı 10 Haziran 2013 | 18:02

  

Yatırım çağrısı kapsamında Mardin’li Gaziantepfirmalarından Acarsan, Beşler Un ve Makarna,  Altunkaya, Kadooğlu, AkayGıda ve Asbesin firmaları yerlerinde ziyaret edilerek işletme sahipleri veyöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirildi. Firmalar Ajansımızın bugirişimini takdir ettiklerini belirterek teşviki, danışmanlığı ve sunduğuyatırım avantajları doğrultusunda yatırım olanaklarını değerlendirecekleriniifade ettiler.

İşletmelerin yansıra çeşitli kurum ve kuruluşziyaretleri gerçekleştiren heyet, beş bölümden oluşan Gaziantep Organize SanayiBölgesi’nin Müdür Vekili  M. Özer ÖZCAN’ı ziyaret ederek OSB Hizmetleri veOSB’nin gelişimi hakkında bilgi aldı. Gaziantep’in Mardinliler Eğitim veDayanışma Vakfı (MAREV) Şubesi’nin organize ettiği iş adamlarından oluşanbuluşmada girişimcilerle bir araya gelen Ajans heyeti, bölgemizdeki yatırımortamı ve avantajları hakkında bilgiler verdi.

Yeni Teşvik Sistemi’nde Ajans bölge İllerinin enavantajlı kategori olan 6. bölgede olması nedeniyle, Dicle Kalkınma Ajansı,Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Gıda, Tarım ve HayvancılıkBakanlığı’nın teşvik, muafiyetler, hibe ve kredilerinin bölge illerinde yatırımiçin büyük avantajlar sağladığı ifade edildi.