Loading...
Ajansımızdan Mardin Turizminin Geliştirilmesine Teknik Destek 07 Ağustos 2012 | 18:26

                Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının akreditasyon sürecini tamamlamasının ardından, BROP kapsamında üç ihaleden ilki olan ve Mardin Valiliğinin yürütücüsü olduğu projenin ihale süreçlerinde, Ajansımız personelinden iki uzman, geçici süreyle değerlendirme komitesinde görevlendirilmiştir.

                Bütçesi yaklaşık 10 milyon € olan ve IPA tarafından finanse edilen proje, tarihi Mardin’in fiziki çehresini değiştirmeyi ve turizmine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Proje, Eski Mardin Birinci Caddede yer alan işyerlerinin dış görünüş olarak tek tipe dönüştürülmesini, Birinci Caddenin yol onarımını ve Mardin’de turizmin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için teknik destek programları uygulanmasını öngörüyor. Projenin üç ayağından biri olan müşavirlik ihalesi için yaklaşık 500 bin Euro, teknik destek ihalesi için yaklaşık 2.5 milyon Euro, inşaat ihalesi için yaklaşık 7 milyon Euro’luk bir bütçe öngörülmektedir.

                İlk oturumları 28 Mayıs ve 18 Haziran tarihlerinde gerçekleşen proje için Mardin Valiliğinin resmi talebi üzerine Ajansımız tarafından bir aylık süreyle Ankara’da görevlendirilmişlerdir. Uzman personeller,  ihalenin teknik destek ve inşaat işleri müşavirliği kısımlarında firmalardan gelen tekliflerin değerlendirilmesi ve kısa liste oluşturulması süreçlerinde değerlendirme komitesi üyesi olarak görev almıştır.

                Projenin üç ayağı olan ihalelerde süreç yaklaşık olarak üç ay daha devam edecektir.