Loading...
Ajansımızdan Şırnak İlçelerine Çalışma Ziyaretleri 09 Aralık 2014 | 17:12
Ajansımızın faaliyet gösterdiği dört ilden biri olan Şırnak’ın ilçeleri Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Tabip Gülbay, Ajansımızın Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday ve Ajansımızın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Uzmanı Elçin Demirel tarafından ziyaret edildi. 2 - 4 Aralık tarihleri arasında üç gün süren ziyaretlerde Şırnak’ın altı ilçesinin Kaymakamları ve Belediye Başkanları yerinde ziyaret edilerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu ziyaretlerin temel amacı Ajansımızın 2015 yılında Bölge’ye sağlayacağı destekler ile ilgili ilçelerin en önemli yöneticileri olan kaymakam ve belediye başkanlarıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Özellikle kendilerinin yerelde Ajanstan ne tür talepleri olduğu beklentilerinin ne kadarının karşılanabileceği konusunda karşılıklı görüşler alınarak bunların hayata geçirilebilmesi için neler yapılması gerektiği ifade edildi.

İlk ziyaretler 2 Aralıkta Şırnak’ın en büyük ilçeleri olan Cizre ve Silopi’ye 3 Aralıkta Beytüşşebap ve Uludere’ye 4 Aralıkta da Güçlükonak ve İdil’in Kaymakamları ve Belediye Başkanlarına yapılmış oldu. Böylece Ajans’ın faaliyet alanı olan TRC3 Bölgesi’nin en ücra köşeleri ziyaret edilerek orada yaşayan insanların destekler konusunda neler düşündüğü yüz yüze öğrenilmiş oldu.

Netice itibariyle Şırnak ve ilçelerinin Ajans’ın sağlamış olduğu desteklerden bugüne kadar az veya çok ne kadar istifade ettiği dile getirilerek bu desteklerin arttırılması için mevcut kapasitenin özellikle kamuya yönelik proje ekiplerinin kurulması ile gerçekleşebileceği hususunda mutabakata varıldı.