Loading...
Ajansımızdan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansına Ziyaret 29 Temmuz 2012 | 10:46

         Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), ülkenin ekonomik kalkınmasında gereksinim duyulan yatırımların artırılması amacıyla, Başbakanlığa bağlı Türkiye"de yatırım yapılmasını özendirmeye yönelik yatırım, destek ve tanıtım stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması maksadıyla kamu tüzel kişiliği olan, idarî ve malî özerkliğe sahip bir kuruluştur.

         Ziyarette değinilen başlıca konular; yurtdışı çalışma ziyaretlerinde koordinasyon ve teknik destek, yurtdışından gelen yatırımların yönetişimi, uluslararası tanıtım faaliyetlerinde işbirliği, yatırım ortamının geliştirilmesinde ve tanıtımında eşgüdüm olmak üzere çeşitli konularda görüşmeler yapıldı.

         Genel Sekreter Vekilimiz Tabip Gülbay, özellikle yurtdışı ziyaretlerinin daha verimli ve sonuçlarının daha etkin hale getirilmesi amacıyla Türkiye Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı ile beraber işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Ajansın yeni teşvik sisteminin en avantajlı bölgesi olan 6. bölgede yer alıyor olmasının yatırım ortamını oldukça geliştirdiğini belirtti. Gülbay, “Bölgemize gelen yatırımcılarla birlikte özellikle uluslararası tanıtımla ilgili proaktif bir süreç geliştirmek istiyoruz. Özellikle bu işi TYDT Ajansıyla birlikte tasarlayıp hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

         Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Kıdemli Proje Direktörü Ferruh Parmaksız, Yurt dışı gezilerde özellikle tekil bir dil geliştirmek açısından birlikte hareket etmenin önemli olduğunu söyledi. Parmaksız “Yurt dışı yatırımcılara ülkemizi çok iyi anlatabiliyoruz; ancak yerelde bölgelerimizin yatırım ortamlarına daha detaylı şekilde Kalkınma Ajansları hâkimdir. Kendi birikimlerimizi onlarla bileştirerek, yatırımcının istediği bilgiye daha hızlı ulaşabilmeleri için birebir çalışmamız gerekiyor” dedi. Uluslararası tanıtımla ilgili ülkemizin çok iyi bir imajı var diyen Parmaksız, bu imajı kullanarak bölgesel tanıtımı da en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını; bu noktada yapılacak planlamada beraber hareket edilmesinin yararlı olacağını ifade etti.

         Yapılan çeşitli görüşmelerde karşılıklı fikir alışverişinin ardından ziyaret sona erdi.