Loading...
Batman’da Kümelenen Tekstil Sektörüne Destek 08 Kasım 2013 | 16:02
Ajansımızın 2013 Yılı Mali Destek Programlarından KOBİ’lere yönelik olan Sektörel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Batman’dan Messi Tekstil Limited Şirketi’nin “İşletmede Teknolojik Alt Yapıyı Güçlendirerek Üretimde Otomasyon Sistemlerine Geçiş” adlı projeleri başarılı bulunarak toplam bütçenin % 50’si oranında destek almaya hak kazanmıştır.

1995 yılında İzmir'de hazır giyim de imalatını profesyonel bir şekilde gerçekleştiren firma 2009 yılında Messi Tekstil Limited Şirketi'ni kurarak imalat ve satışı uluslararası düzeyde fason üretim yaparak sürdürmüştür. 2012 yılında Batman'da üretim için şube açarak 1500 m2 lik bir alanda faaliyetine başlayan işletme 150 kişi istihdam ederek Bölge halkına iş imkânı sağlamıştır. Bölgede bir kümelenme oluşturmaya başlayan tekstil sektöründe kaynakların etkin kullanımı ile birlikte % 60 ciro artışı ve karlılıkta % 40 artış öngörülmektedir. Bu bağlamda yeni pazar alanları ile yeni müşterilere sahip olacak olan işletme, İran, Irak başta olmak üzere tüm Ortadoğu ve Türkî Cumhuriyetlere, ihracata dayalı imalat yapabilecek nitelikleri taşımaya uygun bir hale getirilecektir.

Projenin amacı hazır giyim ve tekstil ürünleri imalatı alanında % 100 kapasite artışı ile sürdürülebilir hizmet, kalıcı ve uygun bir iş imkânının sağlanmasına dönük olarak toplamda 100 kişinin istihdamını hedeflemektedir.

Proje ile birlikte işletmenin Bölgeye yaptığı yatırımı güçlendirmesi ile üretimin yeni teknolojilerle buluşturulması, işlerin hacimce çoğaltılması, üretim çeşidinin sayıca artırılması özel olarak amaçlanmaktır.

Proje kapsamında alınacak olan makine ekipmanlar ile imalatın bütün gereklerini karşılayacak günlük ortalama 3 bin üründen, ortalama 5 bin adet ürüne çıkan imalat kapasitesi artışı sağlanacaktır. Böylece üretilecek olan Messi Fashion ürünleri için gerekli kalite yönetim standartları oluşturularak ürünler hem yurt içi hem de yurt dışında satışa hazır hale getirilecektir.

Kapasite ve kalitenin ihracat talebini etkileyen bir unsur haline getirildiği iyileştirilmiş bir iş çevresi ile ticari faaliyetlerin uluslararası alanda rekabet edebilecek şekilde dönüşümlerinin sağlanmasıdır. Nihai hedef Bölgede alanında en büyük firma olma yolunda ticari faaliyetlerin proje ile sermayenin artmasına imkân verecek uzun vadeli bir yatırıma dönüştürülmesidir.