Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Sağlık Turizmi Masaya Yatırıldı 04 Temmuz 2024 | 12:20

Ajansımızın ev sahipliğinde Batman Yatırım Destek Ofisi’nde sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Batman, gelişmiş hastaneleriyle sağlık altyapısı, modern otelleri ile konaklama tesisleri, Hasankeyf ilçesiyle doğal ve tarihi bir cazibe merkezi, bununla birlikte Habur Sınır Kapısı’na yakın olması gibi avantajlara sahip bir ildir.

Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi’nde düzenlenen toplantıya, Genel Sekreterimiz Aykut Aniç, Batman İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. M. Atif Gür, Batman'da Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi’ne sahip özel hastanelerden Dünya Hastanesi, Yaşam Hastanesi ve Medical Point Hastanesi yetkilileri ile Batman Yatırım Destek Ofisi uzmanları katılım sağladı.

Toplantıda ilde verilen sağlık turizmi hizmetlerinin daha etkin ve ulaşılabilir olması için geliştirilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar tek tek söz alarak; ilin sağlık turizmi potansiyeli, faaliyetleri, hedef pazarlar, yaşanan sorunlar, Batman’ın avantajları, tanıtım konusundaki beklentileri gibi konularda görüşlerini belirttiler.

2017 yılında değişen vize rejimi ile birlikte daha önce sağlık turizmi için kapı vizesi alarak Batman’a gelen yabancı turistin vize için artık konsolosluğa müracaat etme zorunluluğu, vize maliyetlerinin ve gümrük kapısındaki uzun bekleme sürelerinin ciddi oranda artmasının, ziyaretçi sayısında önemli ölçüde düşüşe sebep olduğu dile getirildi. Ayrıca Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere sektöre verilen devlet destekleri hakkında yeterli bilgilendirmenin yapılmadığı vurgulandı.

Söz konusu sorunların çözümüne yönelik Edirne’de uygulanan kapı vizesi örneğinin araştırılarak benzer sistemin bölgemizde kurulması, Batman’dan hedef pazardaki bir noktaya direk uçuşun sağlanması ve sağlık hizmetleri sektörüne yönelik teşvik ve desteklerle ilgili eğitimlerin verilmesi önerileri sunuldu. Kozluk ilçesi Taşlıdere mevkiinde âtıl durumda bulunan termal otelin Termalle Entegre Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne dönüştürülerek aktif hale getirilmesi görüşüldü.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı’nın “Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artırılması Projesi” (HİSER) desteği ile Ajans destek programları kapsamında proje ve faaliyetlerin geliştirilmesi hedefleri ortaya konuldu.