Loading...
Batman’dan Dünyaya Mermer İhracatı 30 Temmuz 2013 | 18:11
Ajansımızın 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Ajansımıza sunulan Batman’ın Desen Mermer Limited Şirketi’nin “Batman’dan Dünyaya Mermer İhracatı” adlı projeleri başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Projenin kabul edilen toplam bütçesi 834 bin TL olup projenin uygulanmasıyla birlikte firma Ajansımızdan % 50 oranında 417 bin TL hibe desteği alacaktır. Projenin amacı sadece Batman’ın değil bölgenin lider mermer üreticilerinden biri olan Firma bu proje ile eksikliğini hissettiği makineleri alarak büyük ebatlı mermerlerin kesimini yaparak fire oranı düşük, kalitesi yüksek, özellikle ülkemizin büyük projelerinin ve uluslararası pazarların talep ettiği mermer gruplarını üretebilir hale gelecektir. Halihazırda ürettiği ürünlerin % 70’ini yurt dışına satan firmanın proje ile bölgenin değil ülkenin lider mermer üretici firmalarından biri haline gelecektir. Hayata geçirilecek olan proje ile Firma 160 Cm3’e kadar büyük blokların kesimini sağlayarak büyük ebatlı ürün üretebilme gücünü yakalayacaktır. Dört adet yeni makine alarak ulusal ve uluslararası pazarın talep ettiği tüm ürün gruplarını üretmeye başlayacaktır. Irak sonrası Suudi Arabistan pazarına açılmaya başlayacak olan Firma pazar payını % 5 büyütecek, cirosunu %40 arttıracak, fire oranını %10 azaltacaktır. İkisi bayan 12 personel istihdam ederek Bölge’nin istihdamına katkı sağlayacaktır.
Böylece Firma kurumsal altyapısını alacağı yazılım, eğitim ve kalite belgeleri ile güçlendirecek; teknoloji kullanımı, fiziki kapasitenin artırılması, üretimin geliştirilmesi, pazarlama ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi ile firma ulusal bir marka haline gelerek bölgenin en büyük mermer üreticisi olacaktır.