Loading...
Haber Galerisi
Batman’In Siber Yıldızları Ajansımız Desteğiyle Yetişecek 19 Temmuz 2024 | 10:43

Batman Valiliği himayelerinde Ajansımız ile Batman Üniversitesi arasında Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı kapsamında “Siber Güvenlik Eğitimi” işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik makamında düzenlenen protokol imza törenine Batman Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem CANALP, Genel Sekreterimiz Aykut ANİÇ ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris DEMİR katıldı.

TRC3 Bölgesi’nde ilk kez Batman’da uygulanacak olanprogram kapsamında Batman Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde öğrenim gören toplam 80 öğrenciye siber güvenlik eğitimleri verilecektir.

Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı; ülkemizin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması hedefine yönelik olarak üniversitede öğrenim gören öğrencilerin Dijital Teknolojiler, Siber Güvenlik ve Yazılım alanlarında istihdamedilmesine katkı sağlamak, inovatif fikirlerin ürün veya hizmete dönüşmesini sağlamak ve teknogirişimcilik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 2019 yılından itibaren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) öncülüğünde yürütülmektedir.

Program, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı işbirliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajanslarıyla birlikte Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi (Siber Küme) ve Üniversiteler eliyle uygulanmaktadır.

Yaklaşık 200 saatlik yüz yüze Siber Güvenlik Uzmanlığına Hazırlık, Beyaz Şapkalı Hacker, Sızma Testi, Adli Analiz, Tersine Mühendislik, Malware Analizi, Web Güvenliği, Bilişim Hukuku, Saldırı Tespit ve Kayıt Yönetimi gibi teknik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Ayrıca vizyon buluşmaları, proje yarışmaları (Teamscamp), eğitim kampları (Bootcamp), saha gezilerive konferans gibi çeşitli faaliyetlerinden oluşan program tamamen ücretsiz olup yaklaşık 18 ay sürmektedir. Teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Siber Küme’ye üye firmalarda ve çeşitli kurum ve kuruluşlarda staj yapma ve istihdam imkânı sağlanmaktadır.

Bugüne kadar 9 Kalkınma Ajansı tarafından 19 ilde uygulanan program sonucunda yaklaşık 1350’den fazla öğrenciye 120 eğitim verilmiş olup 200’ün üzerinde öğrencinin istihdamına katkı sağlanmıştır.

Siber Vatan Programı ile birlikte TRC3 bölgesinde gençlerin yüksek teknolojili sektörlerde istihdam edilebilmelerine önemli katkı sağlanacaktır.