Loading...
Haber Galerisi
Batman Valisi’nden Yerel Kalkınma Hamlesi Çalışmalarımıza Teşekkür Belgesi 15 Ağustos 2024 | 17:36

Batman Valisi ve Ajansımızın Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Canalp, özverili ve başarılı çalışmalarından dolayı Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin’i teşekkür belgesiyle ödüllendirdi.

Ajansımızın faaliyet gösterdiği illerden biri olan Batman’da, Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi aracılığıyla Ajansımız, tarım, turizm ve sanayi sektörlerinde katma değer sağlayan projeleri destekleyerek yatırım, üretim, istihdam, ihracat, girişimcilik ve inovasyona katkı sunmaktadır. Bu kapsamda Batman Valimiz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ekrem Canalp, Batman Yatırım Ofisi Uzmanı İbrahim Erin’e başarılı çalışmaları ve Batman’a sağladığı katkı nedeniyle teşekkür belgesi verdi.

Ajansımız, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Kalkınma Planı, Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve TRC3 Bölge Planı’nda belirlenen hedefler doğrultusunda bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin artırılması, gelişme potansiyelinin açığa çıkarılması, iş ve yatırım ortamının geliştirilmesi, yerel düzeyde kurumsal kapasite eksikliğinin giderilmesi ile yerelde iş birliklerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmaktadır.

Merkezi düzeyde uygulanan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Çalışan ve Üreten Gençler Programı (ÇÜGEP) ile birlikte yerel düzeyde uygulanan proje teklif çağrısı, fizibilite desteği, güdümlü proje desteği, finansman desteği ve teknik destek programları aracılığıyla yereldeki aktörlere destek sağlanmaktadır. Bölgesel kalkınmanın öncüsü ve destekçisi konumunda yer alan Ajansımız tarafından 2010 yılından günümüze kadar, Batman’da kamu kurumları, mahalli idareleri, üniversite, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının 169 Milyon TL yatırım tutarına sahip 510 projesine 108 Milyon TL destek sağlandı.

Ajansımızın Batman Yatırım Destek Ofisi, Batman’ın ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmak ve yatırım ortamını iyileştirmek amacıyla iş olanaklarının tanıtımını gerçekleştirmek, gelişmeye açık alanlarda fizibilite çalışmaları yapmak, yatırımcıların her türlü devlet destek ve teşvikleri ile uluslararası fonlardan yararlanabilmeleri için gerekli araştırma ve bilgilendirme faaliyetlerini etkin bir şekilde yürütmektedir.

Yatırımcı ve girişimcilere yatırım yapmak istedikleri konularda teknik destek sağlayan Ofisimiz, sadece onların gelmesini beklememekte, gerektiğinde potansiyel alanlardaki yatırımcılara bizzat gitmektedir. Yatırım alanlarına özel destek ve teşviklerin duyurulmasıyla yatırımcıların destekten yararlanabilmesi adına onlara bilgi vermekte, özel koşulların yol açtığı bürokratik tıkanmalarda çözüme yönelik teknik yardım sunmaktadır.

Ajansımız ile Batman Yatırım Destek Ofisi, Bakanlığımızın Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonu doğrultusunda, Batman’ı gelecek hedeflerine daha da yaklaştıracak şekilde finansman enstrümanlarının etkili uygulamalara dönüştüğü, bütün aktörlerimizin katılımı ve katkılarıyla araştırma, analiz, kapasite geliştirme, yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam edecektir.