Loading...
Haber Galerisi
Batmanlı Liseli Gençler Geliştirdikleri Deprem Simülasyon Oyunuyla Teknofest’te Finale Yükseldi 23 Ağustos 2024 | 17:32

Ajansımızın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen “Batman İcathane Laboratuvarı” ve "Dijital Sektörde Ben de Varım” adlı iki projenin hayata geçirilmesi sonucunda burada eğitim gören liseli öğrenciler büyük bir başarıya imza atarak Teknofest 2024 final yarışmasına katılmaya hak kazandılar.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman Temsilciliği, Ajansımızın “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı” kapsamında desteklenen “Batman İcathane Laboratuvarı” projesi ile Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün "Dijital Sektörde Ben de Varım” projesinde eğitim gören öğrenciler büyük bir başarı elde etti.

Ajansımız, Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜGVA Batman Temsilciliği iş birliğiyle hayata geçirilen projelerde eğitim gören Mevlâna Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan üç kişilik takım “Deprem Simüle Oyunu” geliştirerek “Eğitim Teknolojileri” alanında finale yükseldiler. Ardından 5-8 Eylül 2024 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek olan Teknofest finallerinde Batman'ı temsil edecekler.

Bu oyunun amacı çocuklarda deprem bilincini üç boyutlu bir simülasyon oyunu aracılığıyla arttırmaktır. Çocukların deprem konusunda almaları gereken tedbirleri oyunlaştırarak kendilerine öğreten bir simülasyon geliştirildi. Piyasada yer alan bu tarz uygulamalar hep yabancı ağırlıklı, yerli olan uygulamalar neredeyse yok denecek kadar azdır. Oyunun kodları tamamen Batmanlı öğrencilere ait olup Türkçe olarak geliştirilen oyun, yerli ve milli bir proje hüviyeti taşımaktadır.

Bu gençler, daha sonra “Deprem Simüle Oyunu” projelerini sanal gerçeklik ortamına aktarmayı hedeflemektedir.

Batmanlı öğrencilerin bu başarısı TRT Haber kanalında da yayınlandı.