Loading...
Bölge Sanayisi Otomasyona Ajansımızla Geçiyor 17 Ekim 2012 | 11:28

Batman’da PVC sektöründe 16 yıldır faaliyet gösteren Gümüşay PVC Limited Şirketi işini büyütmek amacıyla Ajansımıza sundukları proje desteklenmiştir. Projenin amacı Türkiye"nin ihracatçı üIke olarak dünyada ön plana çıktığı PVC kapı ve pencere üretiminin bölgemizde gelişmesine katkı sağlamak; PVC kapı pencere doğramaları ve çift camlı PVC kapı-pencere üretimi yoluyla inşaat sektörünün gelişmesine, istihdamın artmasına katkı sağlamak, bu yolla katma değer üretmektir. Gümüşay PVC Şirketi hali hazırda ürettiği pencere profil doğramalarına ek olarak çift cam üretip monte edebilecek otomasyon sistemini kurmaktır. işletmenin beşeri ve fiziki kapasitesini makine alımı, personel istihdamı ve bayilikler vermek yoluyla yükseltmek projenin özel hedefini oluşturmaktadır.

 Projenin toplam uygun maliyeti 521.000 TL civarında gerçekleşmiş, Ajans tarafından % 50 oranında yaklaşık olarak 261.000 TL destek almıştır. Proje ile birlikte alınan makineler sayesinde daha önce en yakın Gaziantep’te yapılabilen silikon cephe camları, genel cephe cam giydirmeleri Safir Cam markasıyla üretilmiştir. Organize Sanayi Bölgesinde PVC kapı ve pencere sistemleri ile birlikte onlarla ilgili çift cam üretimi yapılmaya başlanmıştır.

Böylece proje 8 ay içerisinde 658.000 TL bütçeyle tamamlanarak, işletme binasına 680 metrekarelik alan eklendi ve prefabrik karkas sistemi kuruldu. Çift cam üretim hattı, otomatik şekilli kesim hattı, çift kiriş gezer vinç sistemi ve diğer makinelerle birlikte 13 adet yeni makine alınarak monte edildi. Yeni sistem sayesinde, çift cam kesimi ve montajı da yapılmaya başlandı.

PVC pencere kapı üretimi sisteminde otomasyona geçilerek 12 vasıfsız işçiye 64 saatlik montaj elemanı eğitimi verilerek kendilerine istihdam sağlandı. Böylece 25 olan çalışan sayısı 37’ye çıkarak istihdam % 48 arttı. Günde 150 adet çift camlı pencere üretilmeye başlandı. Üretim kapasitesi PVC’de % 5, camda % 100 arttı. İşletme, bina dış cephe yüzey kaplama ve balkon kapatma işleri yaparak satışları % 15 arttırmış oldu. Karlılık oranı da çift camlı pencerede % 8 artmış oldu. PVC üretiminde var olan CE belgesi ile birlikte, cam üretiminde CE ve TSE belgelerine müracaat edildi. Irak, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkari ve Bitlis gibi yeni pazarlara açılarak yeni müşterilere ulaşıldı. İlk defa 176 Bin Dolar ihracat yapıldı.

Sonuçta firmanın müşteri profili genişleyerek inşaat firmaları, müteahhitler ve konut sahiplerinden oluşan müşteri portföyüne, PVC kapı ve pencere profilleri üreten firmalarda eklendi. Bölgede potansiyel bayilerle görüşülerek 14 bayilik verildi.