Loading...
Bölgedeki ilk UR-GE Projesi için Adım Atıldı 23 Aralık 2013 | 19:23
Ajansımız Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile birlikte Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik UR-GE Projeleri  bilgilendirme toplantılarının üçüncüsünü Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) gerçekleştirdi.

“KOBİ İşbirliği ve KOBİ’lerin uluslararası piyasalardaki rekabet gücünü kümelenme anlayışıyla geliştirmeyi hedefleyen Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projeleri” Ekonomi Bakanlığı ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları tarafından yürütülmektedir. Konuyla ilgili kişilerin yararlanması amacıyla Ajansımız tarafından yapılan bilgilendirme toplantısına, Kızıltepe TSO Başkanı Mahmut Dündar, Mardin Bulgur Üreticileri Derneği Başkanı İbrahim Zamur ve Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren bulgur üreticileri  katıldı.

Toplantıda Mardin’de faaliyet gösteren bulgur üreticileri için UR-GE projesinin aşamaları detaylı bir şekilde ele alındı. Bunlar sırasıyla ihtiyaç analizi yapılarak eksiklikler ile zayıf yönlerin tespit edilmesi, eğitim ve danışmanlık hizmet alımı ile kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, karşılıklı yurt dışı çalışma ziyaretleri yapılarak yeni pazar araştırmaları ve bağlantıların kurulması ile ihracat kapasitesinin artırılması ve istihdam sağlanmasıdır. Bu çerçevede katılımcılara bilgi verildikten sonra konuyla ilgili soruları cevaplandırıldı.

Toplantı sonucunda Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bulgur üreticileri, UR-GE projesi kapsamında ilgili Bakanlıklara başvuru yapma konusunda prensip kararı aldılar.