Loading...
Cizre Belediyesine Kurumsal Stratejik Plan Hazırlama Eğitimi 01 Ekim 2012 | 17:49

     Eğitim, Cizre Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye’nin teknik ve idari personelinden oluşan toplam 25 kişiye Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yavuz Arıl CANSEL tarafından verildi.

     Eğitimden önce Ajansımızın Şırnak Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Arzu Karaarslan tarafından, Ajansın 2011 - 2012 yıllarında mali, teknik ve doğrudan faaliyet desteği programları kapsamında Şırnak’ta desteklenen projeler ve Ofis faaliyetleri ile ilgili sunum yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

     Eğitimde, katılımcılara kurumsal stratejik plan hazırlama süreci ile ilgili bilgi veren Öğretim Görevlisi Cansel, kamu idarelerinin planlı hizmet sunumu, politika geliştirme, belirlenen politikaları somut iş programlarına ve bütçelere dayandırma ile uygulamayı etkili bir şekilde izleme ve değerlendirmelerini sağlamaya yönelik olarak “stratejik planlamanın” temel bir araç olarak belirlendiğini belirtti. Ayrıca planın, Cizre Belediyesi’nin kurum olarak orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedeflerdeki önceliklerini, performans ölçütleri ve bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımını içeren bir doküman olacağını ifade etti.

     Ajansımız Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, Kurumsal Stratejik Planların çağdaş yönetişim anlayışında kurumların geleceğe ilişkin misyon ve vizyonlarını oluşturmak, stratejik amaç ve önceliklerini belirlemek için önemli olduğunu belirtti. Planların, kurumların orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, ölçülebilir hedef ve önceliklerini ve bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemleri ortaya koyan katılımcı bir anlayışla hazırlanması gereken yol haritaları olduğunu ifade etti.

     İki hafta süren eğitimin ardından katılımcılar memnuniyetlerini belirterek eğitimin kendileri için faydalı geçtiğini dile getirdiler.