Loading...
Dicle Basını Veda Toplantısı 10 Mart 2012 | 09:59

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin, Ajanstaki görevinden ayrılıp, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine başlamadan önce, Ajansın hizmet verdiği Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde basın mensuplarıyla dört ayrı veda toplantısında bir araya geldi. 9-10 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen toplantılarda Erin, Ajans’ta görev yaptığı üç yıla yakın zaman zarfında Ajansın kuruluşundan bu yana yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Erin yaptığı açıklamada, “Ajansı kurarken nereden nereye taşıdığımızı birkaç cümleyle özetlemek gerekirse, bunu bir hesap verilebilirlik açısından önemli buluyorum” dedi. Genel Sekreterlik görevi süresince Ajans’ın şeffaf, adil ve objektif bir kurum olarak yoluna devam ettiğini ve bu ilkelerden asla ödün vermediğini ifade etti.

Mayıs 2009’da atandıkları Ajans Genel Sekreterliği görevini kesinlikle terfi veya daha iyi bir göreve gelme olarak görmediklerini söyledi. “Bu işe kalkışırken Bugüne kadar Bölge’de emsali olmamış bir kurum oluşturmaya çalıştık, klasik kamu kurumlarından farklı olacak, mesai mefhumu gözetmeksizin bölgeye hizmet edecek, nitelikli personelin istihdam edileceği bir kurum hayal ettik ve bunu gerçeğe dönüştürdük. Göreve geldikten sonra eğilmeden, bükülmeden, taviz vermeden işi hakkıyla yapmaya çalıştık” dedi.

Yönetim Kurulumuz farklı kesimlerden oluşan 16 kişilik bir kurul olmasına rağmen, bölgenin kalkınma amacı etrafında çok uyumlu çalışan ideal bir çalışma kurulu oldu.

Projeler kapsamında dağıtılan desteklerin, kamu kaynağının, yetimin malı olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Erin, destek verirken serzenişler, haksız eleştiriler hatta hakaretler olduğunu ancak; hiç kimseden gönüllerinin kalmadığını söyledi. “Umduğunu bulamayanların bu haksız tepkilerine karşı hakkımızı helal ettik; bilmeden kırdığımız olduysa onlarında haklarını helal etmelerini istiyorum” dedi.

Gazetecilerin, “Kendi isteğinizle görevinizden ayrılmanızın özel bir sebebi var mıdır” sorusuna karşı Erin; “Bu bölgede çeşitli vesilelerle 15 yıl çalıştıktan sonra Ankara’ya yerleştik. Daha sonra Ajansın kuruluş aşamasında Kurucu Genel Sekreter olarak 1-2 yıl bu görevi ifa ettikten sonra Ankara’ya geri dönecektik; fakat şartlar fazladan bir yıl daha burada kalmamızı sağladı. Makamlar gelip geçici, zamanı geldiğinde bırakmasını bilmek gerekir” dedi.

Kalkınmada basının yadsınamaz bir rolü olduğunu belirten Erin, Dicle Bölgesi basın mensuplarına bu konuda sorumlu habercilik yürüttükleri için teşekkür etti.

Basın mensuplarının sorularının yanıtlanmasının ardından toplantılar sona erdi.