Loading...
Dicle Bölgesi Basın Toplantıları Sona Erdi 29 Ocak 2014 | 00:00
Ajansımız ve TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt) ile ilgili son zamanlarda meydana gelen gelişmeler konusunda kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla ilgili dört ilimizde basın toplantıları gerçekleştirildi.

Ajansımızın faaliyet gösterdiği illerde düzenlenen basına yönelik toplantıların ilki Ajans merkezi olan Mardin’de 20.01.2014’te Mardin Yatırım Destek Ofisi’nde, ikincisi 22.01.2014’te Şırnak Yatırım Destek Ofisi’nde, üçüncüsü 28.01.2014’te Batman Yatırım Destek Ofisi’nde ve sonuncusu 29.01.2014’te Siirt Yatırım Destek Ofisi’nde yapıldı. Toplantılara Ajans adına Genel Sekreter Dr. Tabip Gülbay, Tanıtım ve İşbirliği Birimi Başkanı Kadir Öz, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Bülent Atasoy ile Yatırım Destek Ofisi Koordinatörleri katıldı.

Toplantıların gündem maddeleri arasında Ajansımız ilk defa finansmanı Avrupa Birliği tarafından karşılanan yaklaşık 16 milyon TL hibe kaynağını Bölgemize kazandırmış oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı 2013 Yılı Operasyon Teklif Çağrısı” kapsamında Ajansımız tarafından hazırlanan toplam bütçesi 5 milyon 300 bin Euro olan “Dicle’de Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” adlı proje teklifimiz başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Böylece Ajansımız kendi bütçesi dışında bir kaynağı Bölgemize kazandırmış oldu.

Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan Türkiye’deki tüm kalkınma Ajansları’nın değerlendirildiği çalışmada Ajansımız büyük bir başarı elde etti. Kalkınma ajanslarının beş farklı kategoride değerlendirildiği bu çalışmada Ajansımız bir kategoride birinci, başka bir kategoride ikinci, üç farklı kategoride de üçüncü oldu. Böylece Ajansımız ülke genelinde yer alan 26 kalkınma ajansının değerlendirildiği beş farklı kategorinin tümünde ilk üçte yer alan tek kalkınma ajansı oldu.

Ajansımızın 2014 Yılı Mali Destek Programları öncesi Bölgeye dağıtılması öngörülen hibe destekleri açıklandı. Bu amaçla üç farklı program ile Bölgeye Ajans bütçesinden yaklaşık 23 milyon TL, Avrupa Birliği tarafından karşılanacak olan yaklaşık 16 milyon TL olmak üzere toplam 39 milyon TL hibe desteğinin 2014 yılında yatırıma dönüşmesi öngörülüyor.

Son olarak Ajansımızın kurulduğu günden bu yana Bölgemize ne kadar destek sağladığı belirtildi. Ajansımız 2014 yılı itibariyle bugüne kadar Bölgemize yaklaşık olarak 47 milyon 500 bin TL hibe desteği verdi. Proje sahibi yatırımcıların almış oldukları hibe desteği dışında eş finansman denilen kendi öz kaynakları ile ortaya koydukları yatırım ile beraber yaklaşık olarak 97 milyon 500 bin TL Bölgeye yatırım yapıldı.

Kamuoyunu aydınlatmak amacıyla basına yönelik yapılan bilgilendirmenin ardından konuyla ilgili gazetecilerin soruları cevaplandıktan sonra toplantılar sona erdi.