Loading...
Dicle Bölgesi Tekstil Çalıştayı Batman’da Yapıldı 15 Ocak 2014 | 00:00
Ajansımız tarafından TRC3 Bölgesi’nde faaliyet gösteren tekstilcilerin bir araya geldiği bir çalıştay gerçekleştirildi. Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yer alan tekstilciler sektörün yoğun olarak kümelendiği Batman’da Ajansın organize ettiği bir çalıştayla sorunlarına çözüm aradı.

Batman’da TPAO Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalıştayda Bölgede özellikle istihdama büyük bir katkı sağlayan tekstil sektörünün geleceğine ışık tutmak, yarınlara daha emin adımlarla ilerlemesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Yoğun emek bir sektör olan tekstil sektörünün yaşadığı problemler masaya yatırılarak bu sorunların özellikle kamuya bakan yönüyle nasıl çözülebileceği tartışıldı. Ortak bir akıl ile katılımcı tüm firmalar yaşadıkları her türlü problemleri dile getirerek Ajans’ın bu sektördeki sorunlara bir aracı olarak çözüm bulma noktasında kendilerine nasıl yardımcı olabileceğini dile getirdiler.

Çalıştay sonucunda Ajans’ın bir hafta sonra tekstil sektörünün ilgili olduğu kamu kurumlarının temsilcileriyle birlikte sektördeki problemlere çözüm bulmak için ikinci bir çalıştay yapmasına karar verildi.