Loading...
DİKA, Irak ile 3.5 Milyon Dolar İhracat Anlaşması Yaptı 24 Eylül 2013 | 13:50

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) üyeleri, ocak ayında Kuzey Irak'a düzenledikleri ziyaretin ardından 3.5 milyon dolarlık ihracat anlaşması yaptı.

Yönetim kurulu üyeleri ve işadamlarından oluşan bir heyet, Kuzey Irak Kürt Bölgesi'nde (IKB) ziyaretlerde bulundu. Gerçekleştirilen çalışma ziyaretinin ardından Martu İnşaat Malzemeleri Anonim Şirketi, 100 bin metreküp gaz beton tuğla için 3.5 milyon dolarlık ihracat anlaşması imzaladı.

DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay, DİKA Ajansı ile Irak Kürt Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları arasında işbirliği protokolleri imzalandığını belirterek, bu protokol anlaşmalarının ardından Kuzey Irak ile 3.5 milyon dolarlık ihracat anlaşması yaptıklarını söyledi.

Ziyaret kapsamında her iki ülkenin işadamları arasında birebir görüşmeler sağlandığını belirten Gülbay, "Karşılıklı imzalanan işbirliği protokolleri ile beraber Irak Kürt Bölgesi'ndeki ticaret ve sanayi odaları tarafından, ajans bölgesinde bulunan işadamlarına çeşitli kolaylıklar sağlanmış oldu. DİKA tarafından organize edilen çalışma ziyaretinde yer alan, bölgedeki sanayici ve işadamları, kurdukları bağlantılarla kısa sürede yaklaşık 3.5 milyon dolar değerinde ticari anlaşmalara imza attılar. Mardin'den iki şirketin çalışma gezisi sırasında görüşmüş olduğu Kuzey Iraklı şirketlerle gerçekleştirmiş oldukları iş bağlantıları neticesinde iki farklı sektörde anlaşmaya varıldı. Amacımız her iki ülkenin işadamlarını bir araya getirip yatırımlarını değerlendirmektir." dedi.