Dr. Faruk Cengiz TEKİNDAĞ, 06-08 Nisan 2011 tarihleri arasında Mardin’de DİKA uzmanlarına yönelik gerçekleştirilen destek programı tasarımına yönelik Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) eğitiminden sonra değerlendirmelerde bulundu. 2010 yılında yapılan bir protokolle Kalkınma Bankası olarak DİKA ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını ifade eden TEKİNDAĞ bu işbirliğinin iki eğitim ve bir rapor hazırlanmasını içerdiğini ifade etti. Daha önce kurulan Çukurova Kalkınma Ajansı ile de ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade eden TEKİNDAĞ, Kalkınma Bankası olarak DİKA ile yapılan işbirliğinin mahiyeti itibariyle ilk olduğunu ve diğer ajanslara da model oluşturduğunu ifade etti.
Ajansların yerelin sorununu analiz edip çözüm üretmek konusundaki kapasiteyi oluşturabilmek için zamana ihtiyacı olduğunu belirten TEKİNDAĞ sözlerine şöyle devam etti: “Kalkınma bankası olarak deneyimlerimizle katkı sağlayabileceğimiz her alanda ajanslarla işbirliğine gitmek arzusundayız. DİKA bu anlamda bizim için ciddi bir deneyim oldu. DİKA’yla yaptığımız gibi diğer ajanslarla da kurumsal kapasite eğitimleri ile sektör ve fizibilite raporları hazırlamayı içeren iki boyutlu bir işbirliğini öngörüyoruz."
En Fazla Uzmana Sahip Ajans: DİKA
Tüm ajansları içeren kurumsal ihtiyaç analiz çalışması yaptıklarını dile getiren TEKİNDAĞ şu değerlendirmelerde bulundu: “Şu an ajanslarda 795 kişi çalışıyor. DİKA 46 personel ile en fazla personele sahip ve en fazla uzman çalıştıran ajans. Bunu yeni kurulan ajanslar arasında DİKA’nın en hızlı kurumsallaşan ajanslardan biri olduğunun göstergesi sayabiliriz. Merkezde ve 4 ildeki ofislerde bu kadar hızlı yapılanmak ve hibe sistemini kurup hatasız işletmek büyük başarı. Burada bir yıla sığdırılan bu işler normalde beş yıl sürüyor.”
Kalkınma Bankası ve DİKA işbirliği ile hazırlanan Stratejik Gelişme Raporu’nu indirmek için tıklayınız.