Elektronik Ticaret Projesine Ajans Desteği
24 Kasım 2017 | 16:10
2017-11-24 00:00:00
Mardin Kızıltepe ve Çevresi Yardımlaşma, Kültür Derneği tarafından Ajansımızın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ajansımıza sundukları “Dicle Bölgesi, Üreticiden Halka E-Ticaret Geliştirme ve Uygulama Modeli” adlı projeleri başarılı bulunarak sözleşmesi imzalandı.
Proje Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Mardin Kızıltepe ve Çevresi Sosyal Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Fahrettin Enez tarafından imzalandı. İmza töreninde Yönetim Kurulu Üyesi Numan Ersak, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Tunç, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav ve Kızıltepe Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Aziz Doğru hazır bulundu.
Projenin amacı Mardin’e özgü e-ticaret markası oluşturmak ve üreticilerin bu platformda sanal mağaza açarak yeni ticari pazar oluşturmalarını sağlamaktır. Mardin yerel üreticisinin ürünlerini pazarlayabileceği bir e-ticaret platformu oluşturarak, Mardin’in ticari ve zanaat potansiyeli konusunda tanıtım yapmaktır. Yerel üreticilerin e-ticaret platformu içerisinde sanal mağazalarını açmasına yardımcı olmak için teknik destek sağlanacaktır. E-ticaret platformunun tüketici tarafından kullanımı amacıyla reklam ve pazarlama teknikleri geliştirilecektir. Sivil toplum kuruluşlarının ve özellikle meslek birliklerinin e-ticaretin geliştirilmesi yönünde etkin bir rol üstlenmesi sağlanacaktır. E-ticaretin gereği olarak "vergilendirilebilir, garanti kapsamına giren, içeriği standart hale gelmiş" bir ticari pazarlama modeli yaygınlaştırılacaktır.
Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu proje ile Mardin’de ve Bölgede eksikliği bulunan bir ihtiyaca cevap verebilecek günümüz imkanlarına uygun bir çalışma olacağını söyledi. İnternetin yoğun bir şekilde kullanıldığı çağımızda özellikle sanal ticaretin her geçen gün katlanarak büyüdüğünü belirten Genel Sekreterimiz “Mardin’de üretim ve hizmet sektöründe faaliyet yürütmekte olan ve internet ortamında pazarlanabilir ürün imalatı, yapabilen üreticilerin bu imkândan mutlaka yararlanması gerekir. Aksi taktirde rekabet edebilme konusunda geriye düşecekleri için her geçen gün zayıflayacaklardır. Çünkü çağın gerektirdiği şekilde kendilerini yenileyemeyenlerin yaşama şansı kalmayacaktır” dedi.
Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyet yürüten üreticiler ile el sanatları ve hizmet sektöründe faaliyet yürüten ancak internet ortamında ticaret yapmayanlar öncelikli olarak yer almaktadır. Ayrıca, il genelinde üreticilerin e-ticaret konusundaki eğilimlerini yansıtacak faaliyet sonuç raporu da hem kamu kurumları için hem de mali analizler için veri kaynağı oluşturacaktır. Proje, sadece üreticilerin yeni pazar oluşturmasına katkı sağlamayacak, aynı zamanda Mardin de üretilen yerel ürünlere ilgisi olan ancak temin etme sorunu yaşayan tüketicilerin "Mardin Pazarına" doğrudan ulaşmasını sağlayacaktır.
Projenin sonunda oluşacak bir “Ticari Marka” tüm bu üreticilerin ulusal pazara açılabilmeleri için referans oluşturacaktır. Verilecek eğitim ve sağlanan imkanlarla üreticiler e-ticaret hakkında bilgi sahibi olacak; ücretsiz bir şekilde sanal mağaza açabilecekleri güvenli bir e-ticaret platformuna kavuşacaklardır. Bu platformda nasıl ticaret yapabileceklerini öğrenerek, yerel gündemden ve güvenlik risklerinden uzakta daha düşük maliyetlerle ürünlerini ülke geneline pazarlayabilme imkânı elde edeceklerdir. E-ticaret hakkında video tanıtım filmi yapılacak; e-ticaret konulu eğitici kitap hazırlanarak dağıtılacaktır.