Loading...
Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. M. Salih Yıldırım Şırnak YDO’yu Ziyaret Etti 21 Mart 2014 | 00:00
Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım beraberindeki heyet ile birlikte Ajansımızın Şırnak Yatırım Destek Ofisini ziyaret etti. Şırnak Koordinatörümüz Faik Buğday’dan Ajansın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tıp alanında yüksek ihtisas yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım 1996 - 2002 yılları arasında Anavatan Partisi’nden Şırnak Milletvekili oldu. ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın Başbakan olduğu 55. Hükümet ile DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit’in Başbakan olduğu 57. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yaptı. Milletvekilliği yaptığı dönemlerde Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği yapmıştır.

Şırnak Şehri Nuh Spor Kulübü Başkanı Yusuf Som ve ekibi ile birlikte Şırnak Ofisimizi ziyaret eden Yıldırım spora olan ilgisi nedeniyle Diyarbakır Spor Kulübü Başkanlığı görevinde de bulunmuştur.

Ziyarette Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday, Ajans’ın Şırnak ve TRC3 Bölgesinde yaptığı faaliyetler ve Mali Destek Programları hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Ardından Buğday ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Sayın Bakanımız GAP’tan da sorumlu Devlet Bakanı olarak, Şırnak’a ve Bölgemize hizmet etmiş, emeği olan saygıdeğer bir büyüğümüzdür. Bizleri ziyaret ederek onurlandırdıkları için kendilerine teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.