Loading...
Eylül Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Siirt’te Yapıldı 28 Eylül 2012 | 10:14

       Toplantının gündem maddelerinden olan Ajansımızın 2011 Yılı Sektörel Gelişme, Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi ve Müşterek Sanayi ve Ticaret Alanlarının İyileştirilmesi Mali Destek Programlarına İlişkin Temmuz - Ağustos 2012 Dönemine Ait Program İlerleme Raporları Genel Sekreter tarafından Kurul’a sunuldu.

       Yoksul kırsal kesim insanının ekonomik ve sosyal statüsünü iyileştirmek amacıyla, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın uygulama desteği ile yürütülen Diyarbakır - Batman - Siirt Kalkınma Projesi kapsamında, Batman ve Siirt illerinin destek çağrılarından daha çok yararlanmalarına yönelik olarak Ajans, ilgili İllerin Ticaret ve Sanayi Odaları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri arasında geliştirilecek teknik işbirliği protokolleri hakkında Kurul’a bilgi verildi.

       Kalkınma Ajansları Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince altı aylık ara rapor şeklinde hazırlanan Ajans Faaliyet Raporu Kurul’un görüşüne sunuldu.

       Ağustos ayında yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda kararlaştırılan Irak’ın Süleymaniye ve Erbil illerine yapılacak ticari işbirliği ziyareti hakkında Kurul’a bilgi verildi.

       2012 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde 20/09/2012 tarihine kadar Ajansımıza ulaşan ve değerlendirilmesi tamamlanan başarılı proje teklifleri Kurul tarafından onaylandı.

       Ayrıca Kalkınma Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi ve Onuncu Kalkınma Planı (2014 - 2018) hazırlık süreci hakkında Kurul’a bilgi verildikten sonra toplantı sona erdi.