GAP Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Kaynak Verimliliği Projesi kapsamında GAP Bölgesi’nde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi üretim süreçlerinde kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını ve sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya katkı sunulması amacıyla GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) teknik iş birliği ile geliştirilmiştir. Bu kapsamda 18.12.2020 tarihinde online video toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıya Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’ndan yetkili ve uzmanlar, Dicle Kalkınma Ajansı uzmanlarımızdan Fatih Akgül (Mardin YDO-Koordinatör) ve Emine Tuğba Alpaslan (Araştırma, Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi-Uzman) katıldı.
İnternet üzerinden video konferans yoluyla yapılan toplantı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Başkan V. Mehmet AÇIKGÖZ ve UNDP Temsilci Yardımcısı (Program) Seher Alacacı Arıner açılış konuşmalarıyla başlamıştır.
2017 yılından başlanılan ve halen devam eden projeyi, proje kapsamında yürütülen ve planlanan çalışmaları ile ilgili, Evrim Esen Uygun ( Kaynak Verimlilik Uzmanı) ile Yılmaz Dağtekin /(GAP BKİ) tarafından sunum yapıldı.
Yapılan sunumda öncelikle projenin bileşenlerinden ve bu bileşenlerle ilgili aktivitelerden, iş birliği yapılan kurumlardan bahsedildi. Daha sonra proje kapsamında geliştirilen yaklaşımdan ve bu yaklaşım doğrultusunda proje için belirlenen ürünlerin seçim süreci anlatıldı.Sunumun içerisinde ayrıca belirlenen ürünler doğrultusunda seçilen ürünlerden oluşturulan pilot projeler ve bu projelerle ilgili yapılan çalışmalar anlatıldı. Pilot çalışmalar olan Pamuğun dijital serüveni ve GAP Bölgesi’ndeki İyi Pamuk Uygulamaları /Better Cotton Projesi ile ilgili bilgi verildi.
Online Toplantı Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi çalışmalarına ilişkin katılımcılardan görüş ve öneriler alınarak tamamlanmıştır.