Loading...
Gazeteciler ve Basın Bayramı Kutlu Olsun 24 Temmuz 2012 | 09:48

         Basında sansürün kaldırılışı ile birlikte gerçek anlamda gazeteciliğin başlaması önemli bir milat olmuştur. Demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri basın ve ifade özgürlüğüdür. Basın mensupları kamu adına gerçekleri araştıran, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatan, bu amaç doğrultusunda birçok fedakârlık örneği sergileyen çalışanlardır.

         Her yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kuruluşların başında gelmektedir. Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir.

        Basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine imkân sağlamak, sorunlar hakkında özgür tartışma ortamı oluşturmak, yanlışlıkları dile getirmek, toplumsal bilinci güçlendirmek, kamuoyu oluşturulması gibi toplumsal açıdan çok önemli bir işleve sahiptir.

         Bu önemli misyonu gerçekleştirmek için zaman ve mekân mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan değerli basın mensuplarımızı tebrik ediyor; bu duygu, düşüncelerle “Gazeteciler ve Basın Bayramını” en kalbi duygularımla kutluyorum.

Dicle Kalkınma Ajansı
Genel Sekreter Vekili
Dr. Tabip GÜLBAY