Loading...
Genel Sekretere Veda Yemeği 12 Mart 2012 | 11:55

         Ajanstaki görevinden kendi isteğiyle ayrılarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine ataması yapılan Erin’e ayrılmadan önce Mardin Reyhani Kasrı’nda tüm Ajans personelinin katıldığı veda yemeği düzenlendi. Ajans merkez personelinin yanısıra Dicle Bölgesi’nde yer alan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Yatırım Destek Ofislerinde çalışan uzman, idari personel ve hizmet personeli tam kadro katıldı. Ajans çalışanları tarafından günün anlam ve önemiyle ilgili duygu ve düşünceler ifade edilirken duygusal anlar yaşandı. Ardından Ajans personeli adına Genel Sekretere plaket ve hediye takdim edildi. Daha sonra Genel Sekreter yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi: “Hiç olmayan bir kurumu bir araya gelerek herkesin az yada çok, iyi veya kötü emeğini katarak, çok zor şartlara sahip bir bölgede hep birlikte oluşturduk. Hiçbir başarı tek başına meydana gelmez.”
         “Bugün Rabbime şükrediyorum ki mevcut olan bir boşluğu DİKA imzasıyla yeni bir kurum oluşturarak kapattık. DİKA’yı bir başarı öyküsü olarak ifade etmek istiyorum; çünkü 26 ajans arasında en dezavantajlı şartlara sahip bir bölgede ilk üçün içerisinde yer alıyor” dedi.
         Erin “Ajansın en önemli ve yetkili organı olan yönetim kurulunu oluşturan, bölgenin en önde gelen üyelerinin (Vali, Belediye Başkanı, İl Genel Meclis Başkanı ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı) Ajans kurulmadan önce bir araya gelmediği bir ortamda Ajans kurulduktan sonra her ay mutlaka bir araya gelmektedirler. Böylece bölgenin ekonomik, sosyal meselelerini konuşarak, tartışarak, ekonomik ve sosyal kalkınmasını, gelişmesini sağlamaya dönük kararların altına imza atan bir yönetim kuruluna sahip olmuştur. Bu Ajans homojen bir yapıya sahip olmamasına rağmen diğer Ajanslardan daha verimli kararlar alabilen bir yönetim kadrosuna sahiptir” dedi.
         “Kurum oluşturma konusunda, geleneksel kamu idaresi içerisinde daha önce kurulmuş olan kurumları oluşturmak için önünüzde bir rehber var ve o rehbere dayanarak bir şeyler oluşturmaya çalışırsınız. Ancak yeni kurulan bir kurum olan Ajans’ta bu rehber ve yol gösterici niteliğindeki kuralların hiçbir tanesi mevcut değildir. Bugün başladığımız günün çok ötesindeyiz; artık mali yeterliliğini almış (Rüştünü ispat etmiş) sayılı ajanslardan birisiyiz. Dolayısıyla bugün kuruluşun tamamlandığı gündür. Bundan sonra çalışanlarımızın birikimlerini bölgeye yansıtmalarının tam zamanıdır. Bugün genel sekreter olarak benim misyonum tamamlandı ama bundan sonra sizin misyonunuz başlıyor. Bundan sonra Dicle Kalkınma Ajansı Abdullah Erin gibi bir genel sekreter olmadan ayaklarının üstünde durabilen bir kurum haline gelmiştir. Benim için sözün bittiği yer; sizin içinde sözün başladığı yerdeyiz” ifadesini kullandı.
         “Acısıyla tatlısıyla hep beraber 2,5 yıl geçirdik bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum sizin üzerinizde hakkım varsa bende helal ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Gece Genel Sekreter Erin’in tüm Ajans personeliyle tek tek vedalaşmasıyla sona erdi.

 

Bize ve Dicle Bölgesine gece gündüz demeden vermiş olduğun emekler için sana minnettarız.
Bize rehber olan örnek insani kişiliğinle personelin üzerinde derin izler bıraktın.
Yolun ve bahtın açık olsun.
Seni unutmayacak olan DİKA çalışanları..