Loading...
Güneydoğu’nun En Büyük Plastik Üretim Tesisi Kuruluyor 25 Ekim 2013 | 17:17
Ajansımızın 2013 Mali Destek Programı kapsamında Mardin Kızıltepe’de Mezopotamya Plastik Şirketi’nin “Mezopotamya’dan Tüm Dünya’ya Yeni Ürünler” adlı projesi başarılı bulunarak destek almaya hak kazanmıştır.

Mezopotamya Plastik sanayi şehri Gaziantep dahil olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tamamında, Çevre Bakanlığı’nın talep ettiği şartları yerine getirerek hem geri dönüşüm hem de plastik ürünler üretme lisansı almaya hak kazanmış entegre tesisi olan tek firmadır.

Toplam bütçesi 560 Bin TL olan proje Ajans tarafından % 50 oranında 280 Bin TL desteklenecektir. Projenin amacı bir yandan geri dönüşüm altyapısını güçlendirmek, diğer taraftan bölgede ilk defa süt, yoğurt, zeytin gibi gıda üreticilerinin Ankara, Konya gibi  uzak illerden temin ettiği plastik saklama kaplarını ve büyük jumbo boy komidinleri üretecek, alacağı yazılım ve danışmanlıklarla kurumsal kapasitesini geliştirirken sadece Ajans Bölgesinin değil tüm Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük entegre plastik üreticisi konumuna yükselecektir.

Firma, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yurt dışı pazarın talep ettiği ölçü ve ebatta sebzelik üretilmeye başlanacak. Firma üretim kapasitesini ilk yıl % 30 arttıracak. Ajans Bölgesinde hâlihazırda üretimi olmayan ve Irak pazarından yoğun şekilde talep edilen kendinden desenli plastik jumbo büyük boy komidin imalatını ilk defa gerçekleştirecek. İhracat konusunda Irak pazarına en fazla ürün satan plastik firması olmaya başlayacak.

Atık ayıklama bandında çalışan personelin daha sağlıklı ortamda çalışmasını sağlayacak. Adana, Ankara Samsun hattının sağında kalan bölgede ülkemizin en yüksek kapasiteli geri dönüşüm firması haline gelecek.

Plastik saklama kapları olan gıda ürünlerinin bölgemizde ilk kez üretilmesi sağlanırken bu alanda tüm Bölge’nin en büyük entegre tesisi haline gelecek.

Bunun sonucunda hedeflenen çıktılardan üretim maliyetleri % 8 azalacak olup, ihracat miktarı % 40, müşteri sayısı % 10, karlılık oranı da % 15 artacaktır. Üçte biri bayan olmak üzere 15 yeni personel alımı yapılarak istihdama katkı sağlanacaktır.