Loading...
Hasankeyf Ekolojik Köy Projesi Tanıtıldı 04 Temmuz 2014 | 14:44
Ajansımız tarafından Batman Hasankeyf’te desteklenecek olan “Ekolojik Köy Projesi” tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Hasankeyf Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmalarının ardından Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Eyyüp Bulut tarafından “Güdümlü Projeler” hakkında bilgilendirme yapıldı. İlk defa uygulanacak olan bu projelerin diğer projelerden farklı olacaklarını belirten Bulut, “Ajansımız faaliyet gösterdiği dört ilde de birer güdümlü projesi uygulayacaktır. Bu amaç ile Ajansımız tarafından Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te % 75’i hibe olan her biri 2 milyon TL değerinde toplam 8 milyon TL kaynak ayrıldı” dedi.

“Hasankeyf Ekolojik Köy Projesi” ile ilgili bilgilendirme ise Hasankeyf Kaymakamı Temel Ayca tarafından yapıldı. Ayca, ilçelerinde uygulanacak olan projenin kendileri için büyük bir şans olduğunu bu nedenle büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade etti. “Antik Kent Hasankeyf’in Üçyol (Dıfne) Köyü’nde yapılmasına karar verilen bu proje ile halkın yaşam kültürü olan mağaralarda butik oteller yapılacak olup mağaraların yanında bulunan atıl durumdaki taş evlerde restore edilerek kullanılacaktır” dedi.

Bununla birlikte son yıllarda popüler hale gelen “hobi bahçeleri” organik tarımın yapıldığı ve buraya gelen turistlerin kendilerine domates, biber gibi sebzeleri toplayarak kullanabilecekleri uygulama yerleri yapılacaktır. Ayrıca köy deresinin kenarında yürüme yolları ile beraber köyün arkasında bulunan vadide gençlik kamplarının yapılabileceği alanlar inşa edileceğini dile getirdi.

Bölgemizde örnek olabilecek olan “ekolojik bir köy” ile ekolojik turizmin geliştirilmesinin hedeflendiği proje tanıtım toplantısı, yapılan bilgilendirmelerin ardından katılımcıların sorularının cevaplandırılmasından sonra sona erdi. Toplantının ardından katılımcılar ile birlikte projenin uygulanacağı Üçyol Köyü’ne gidilerek yerinde incelemelerde bulunuldu.