Loading...
Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Mardin’de Yapıldı 15 Haziran 2012 | 17:54
Dicle Kalkınma Ajansı 2012 Yılı 6. Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Hilton Garden Inn Mardin Otel’de yapıldı.

Toplantının gündem maddelerinden olan 20 - 27 Mayıs 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çin Halk Cumhuriyeti Çalışma Ziyareti Raporu Kurul’a sunuldu. Bölgemiz üreticilerine Ajansımız Yatırım Destek Ofisleri aracılığı ile “Çin Pazarı’na Giriş” adlı seminerlerin ilgili paydaşlarla birlikte organize edilmesi hususu görüşüldü. Kalkınma Ajansları Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği gereğince Yönetim Kurulu tarafından 2013 yılı Bütçe hazırlık çalışmaları için Genel Sekretere yetki verildi. 07.06.2012 tarihinde Mardin’de gerçekleştirilen ‘Seracılık Çalıştayı’ hakkında Kurul’a bilgi verildi.

Ajans’ın 2012 Yılı Çalışma Programı’nda planlandığı üzere Bölgemizde faaliyet gösteren, ihracat yapan ya da ihracat potansiyeli taşıyan işletme temsilcileri ile birlikte önümüzdeki günlerde yapılması planlanan, yeni Pazar bağlantıları kurma amacını taşıyan ‘Irak Çalışma Ziyareti’ konusunda Kurul bilgilendirildi.

Ayrıca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz başkanlığında aynı gün Saat 14:30’da Hilton Garden Inn Mardin Otel’de gerçekleştirilecek olan GAP-EP Revizyon Toplantısı hakkında Kurul’a sunum yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.