Loading...
Hollanda Belediyeler Birliğinden Ajansımıza Ziyaret 16 Ekim 2012 | 11:32

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetişimin geliştirilmesi projesi” kapsamında Mardin’de düzenlenen toplantıya katılım için Mardin’e gelen Proje Lideri Malinda Twaalfhoven Ajansımızı ziyaret etti.

Proje kapsamında Türkiye geneli 26 pilot ilden biri olan Mardin’de gerçekleştirilen “Farkındalık arttırma vatandaş karnesi sonuçlarının kamuoyuna duyurulması” konulu toplantının proje paydaşlarından olan Ajansımıza yapılan nezaket ziyaretinde, kendilerine Ajans hakkında bilgi verildi. Ajansımızın yapısı ile ilgili özellikle Bakanlığın yürüttüğü projede olduğu gibi geniş katılımlı bir yönetişime sahip olduğu belirtildi. Bölgedeki dört ili kapsayan Ajansın 16 kişiden oluşan Yönetim Kurulu’nun valiler, belediye başkanları, İl Genel Meclis Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarının temsilcilerinden oluşan geniş katılımlı bir yapıya sahip olduğu ifade edildi. Bununla beraber Ajansın danışma organı olan Kalkınma Kurulunun ise bölgedeki kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarından meydana gelmiş çok farklı kesimlerden 100 kişiden oluştuğu vurgulandı. Böylece Ajans’ın, yürütülen projede olduğu gibi yapısal olarak yerel düzeyde katılımcı stratejik yönetişimin geliştirilmesine büyük bir katkı sağladığı belirtildi. Ajansın İngilizce tanıtım filmi ile başarılı projelerin tanıtım filminin gösterilmesinin ardından Twaalfhoven’a İngilizce dokümanlardan oluşan bir set takdim edildi.

Proje Lideri Malinda Twaalfhoven Ajans’a gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili memnuniyetini ifade ederek tüm çalışanlara başarı dileklerinde bulunduktan sonra Ajans’tan ayrıldı.