Loading...
Haber Galerisi
İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi Ajansımız Desteğiyle Mardin’de Gerçekleştirildi 25 Temmuz 2024 | 18:37

Ajansımızın “Teknik Destek Programı” kapsamında, Mardin’in Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “İnsansız Hava Aracı İHA1 (Drone) ile Tarımsal Alanların Kontrolü ve Takibi Projesi” desteklenerek “İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi” birçok kurum ve kuruluş katılımcılarına verildi.

Eğitim, SGHM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) ve MEB (Millî Eğitim Bakanlığı) tarafından yetkilendiren MES Havacılık Şirketi’nden Akdeniz Üniversitesi Öğretim Görevlisi Elektrik Elektronik Mühendisi Ömer Aydoğan tarafından verildi. Bir gün teorik iki gün pratik olmak üzere üç gün süren eğitimin, ilk günkü teorik bölümü Mardin'in Ömerli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda, pratik bölümü olan uygulamalı uçuş eğitimi ise Ömerli İlçe Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

İHA-1 Ticari Pilot Eğitimine, Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır, Cumhuriyet Savcısı Evin Tarhan Ertürk, İlçe Emniyet Amiri Çağdaş Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan İper, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman, Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç’in yanı sıra Kaymakamlık, Emniyet, Jandarma, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ajansımız personeli ile çiftçilerden oluşan otuz kişi katıldı.

Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından katılımcıların iştirak ettiği eğitimin hedef kitlesi, drone olarak ifade edilen insansız hava araçlarının (İHA) tarım ve ziraat, trafik ve güvenlik, fotoğraf ve video, haritalama ve kargolama gibi daha pek çok sektörde çok geniş bir yelpazeye sahip kullanım alanı bulunmaktadır.

Böylece Ömerli Kaymakamlığı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün başvuru sahibi olduğu Ajansımız desteğiyle hayata geçirilen projenin öncelikli amacı, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile Tarımsal Alanların Kontrolü ve Takibi olsa da Kaymakamlık, Emniyet ve Jandarma personelinin de eğitimden yararlanması sonucunda daha geniş çaplı maksimum fayda sağlanmıştır.

Eğitimlerin sonunda düzenlenen sertifika dağıtım töreninde, katılımcılara sertifikaları Ömerli Kaymakamı Furkan Çakır, Cumhuriyet Savcısı Evin Tarhan Ertürk, İlçe Emniyet Amiri Çağdaş Tosun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hasan İper, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Kahraman tarafından takdim edildi.