Loading...
İkinci Tekstil Çalıştayı Sona Erdi 27 Ocak 2014 | 13:11
Dicle Kalkınma Ajansı olarak ilki iki hafta önce tekstil sektörünün temsilcileriyle gerçekleştirilen çalıştayın ikincisi sektörün ilişkili olduğu kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle yapıldı.

Birinci çalıştayda olduğu gibi sektörün kümelendiği Batman’da TPAO Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalıştayda Ajansın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde bulunan tekstilcilerin yaşadıkları sorunların özellikle kamuya bakan yönüyle nasıl çözülebileceği tartışıldı. Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yer alan kamu kurumlarının İŞKUR, Ticaret ve Sanayi Odaları, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlükleri, Üniversiteler ile Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı olan mesleki eğitim kurumları temsilcileri problemlere ne tür çözümler getirebileceklerini belirttiler.

Bölgede Türkiye ortalamasının çok üzerindeki işsizliğe karşı istihdama en büyük katkıyı sağlayan tekstil sektörünün çalışanlarının nitelikli olması için Milli Eğitim bünyesindeki mesleki eğitim kurumları ile İŞKUR çözüm olabilmek adına neler yapabilecekleri konusundaki görüşleri dile getirildi. Ayrıca özellikle Bölge’deki elektrik kesintileri nedeniyle büyük zararlara uğrayarak iş göremez hale gelen sektörün bu konudaki muhatabı olan DEDAŞ yetkilileri bu sorunun nedenlerini ve buna dair nasıl çözümler getirebileceklerini ifade ettiler.

Böylece ikinci tekstil çalıştayı sonucunda özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının Dicle Bölgesi’nde bulunan tekstil firmalarının yaşadıkları sorunlara en üst düzeyde çözüm bulma noktasında mutabakat sağlandı.