Loading...
Kalkınma Kurulu Şırnak’ta Toplandı 03 Temmuz 2013 | 16:54

Toplantı Ajans Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Kurul üyelerine Ajansınbaşarılı projeler adlı tanıtım filmi gösterildi. Daha sonra Kalkınma Bakanlığı Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürü Nahit Bingöl tele konferans yoluyla Kurul üyelerine seslendikten sonra Ajans’ın Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimine geçildi. Ajans’ın faaliyet gösterdiği dört ildeki (Mardin, Batman,Şırnak ve Siirt) kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşan Kurul üyeleriarasından iki yılda bir seçimle başkan seçilmektedir. Ajans’ın ikinci KalkınmaKurulu Başkanı olan Mardin İş Adamları Derneği (MARİAD) Başkanı Mehmet AliBabaoğlu’nun iki yıllık görev süresinin dolması üzerine başkanlık seçimiyapıldı. Kalkınma Kurulu Başkanlığı için dört ilden altı aday göreve talipoldu. Mardin’den üç, Batman, Siirt ve Şırnak’tan birer adayın yarıştığı seçimdeMardin’den MARİAD Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu, Batman’dan Mimarlar OdasıBaşkanı Mehmet Ekinci, Mardin’den MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Ali Dündar,Siirt’ten Rektör Murat Erman, Mardin’den USTAD Başkanı Ahmet Akgül veŞırnak’tan Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar aday oldu.

İki turlu yapılanseçimde ilk turda yüz üyeden yetmiş iki kişi oy kullandı. En çok oy alan ikiadaydan Batman Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Ekinci 19, Mardin’den UluslararasıStratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül 23 oyaldı. İkinci turda 74 oyun kullanıldığı seçimde yarışan iki adaydan BatmanMimarlar Odası Başkanı Mehmet Ekinci 31, Mardin USTAD Başkanı 43 oy alarakKalkınma Kurulu Başkanı seçildi. İkinci olan Batman Mimarlar Odası BaşkanıMehmet Ekinci’de Kalkınma Kurulu Başkan vekili seçilmiş oldu. Çekişmeli veheyecanlı geçen seçimlerde Ajansın üçüncü Kalkınma Kurulu Başkanı seçilen AhmetAkgül yaptığı teşekkür konuşmasında; dört ilden oluşan Ajans bölgesindeKalkınmanın rekabetçi bir anlayışla birbirine köstek olan değil birbirininyüküne omuz vererek yardımlaşan bir anlayışla gerçekleşebileceğini belirtti.

Gerçekleştirilen katipüye ve Kurul başkanlığı seçimiyle Kalkınma Kurulu Divan’ı oluşturulduktan sonrabir önceki toplantıda alınan kararlar kâtip üye tarafından kurulaokundu. Ajans’ın 2012 yılı faaliyet raporu Kurul üyelerine sunularak görüşüldü.Ardından Ajans’ın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nin 2023 Vizyonu veStratejik Hedefleri konusunda Ajans’ın Araştırma, Strateji Geliştirme veProgramlama Birimi tarafından Kurul üyelerine geniş kapsamlı bir sunumgerçekleştirildi.

Son olarak Ajans’ın 2014 - 2023 Bölge Planı ile ilgili Kurulüyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.


Not:ikinci Kalkınma Kurulu Başkanlığı görevini iki yıl icra eden MARİAD Başkanı Mehmet Ali Babaoğlu’na yaptıkları hizmetler için Ajans olarak teşekkürlerimizi sunarız.