Loading...
Kalkınma Kurulu Toplantısı Midyat’ta Yapıldı 04 Aralık 2013 | 20:10
Ajansımızın 2013 Yılı İkinci Kalkınma Kurulu Toplantısı Midyat’ta gerçekleştirildi. Mardin’de yapılacak olan toplantı dört ilden gelecek olan 100 kişilik Kurul üyelerine kolaylık olması için dört il merkezinin ortasında bulunan Midyat’ta yapıldı. Böylece Kalkınma Kurulu Toplantısı ilk kez şehir merkezi dışında bir ilçede gerçekleştirilmiş oldu.

Ajans mevzuatı gereği altı ayda bir olmak üzere yılda iki kez toplanan Kalkınma Kurulu, toplantılarını bağlı bulunduğu illerde sırayla yapmaktadır. Ajansımızın danışma kurulu olan Kalkınma Kurulu Ajans’ın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) kamu ve özel sektör temsilcilerinden oluşmaktadır. Toplantılarda Ajans’ın yapacağı çalışmalara ışık tutacak, rehberlik edecek tavsiye kararları alınmaktadır. Kalkınma Kurulu Toplantısı Mardin merkezli düşünce kuruluşu olan Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Ajansımız Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül başkanlığında yapıldı.

Toplantı Ajans Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Hedeflerinin ‘Beşeri ve doğal kaynakları ile mekânsal potansiyelini en etkin şekilde kullanarak rekabet gücü ve refah düzeyi bakımından Ülkemizi yakalamış bir bölge olmak’ olduğunu belirten Gülbay, “Ajansın koordinasyonunda geniş katılımlı bir paydaş kitlesi ile birlikte hazırlanan TRC3 2014 - 2023 Bölge Planı, Ajansın 2014 yılı faaliyetlerine de altyapı oluşturacaktır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından önceki toplantıda alınan kararlar kâtip üye Batman Abigem Direktörü Harun İpekyüz tarafından kurul üyelerine okundu. Ajans’ın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama (ASGP) Birimi Uzmanı Elçin Demirel tarafından Ajans’ın 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Yine Ajans’ın ASGP Birimi Uzmanı Eyyüp Bulut tarafından çözüm sürecinin TRC3 Bölgesi’ne sosyo-ekonomik yansımaları ve yeni teşvik sisteminin yansımaları konusunda geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonra Ajans’ın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Selim Duran, yeni teşvik sisteminde kalkınma ajanslarının rolü ile ilgili üyelere bilgi verdi.

Son olarak Ajans’ın 2014 - 2016 yılları arasındaki mali destek planlaması konusunda Ajansın ASGP Birimi Başkanı M. Emin Paça tarafından katılımcılara sunum yapıldı. Programın değerlendirme bölümünde Kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.