Loading...
Kalkınma Kurulu Üye Belirleme Çalışması 06 Mart 2012 | 15:02

       5449 sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 8 inci maddesinde “Bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturulur.” hükmü yer almaktadır.

       Kalkınma kurulu; farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek bölgenin sosyal sermayesinin ajansa taşındığı, bölgenin sorun ve potansiyellerinin değişik bakış açılarıyla ve ortak akılla ele alındığı, böylece ajans faaliyetlerinin bölgedeki paydaşlarca yönlendirilebildiği bir platformdur. Ayrıca kalkınma kurulu, katılımcı bir şekilde yürütülecek 10. Kalkınma Planı çalışmalarında daha geniş toplum kesimlerinin kapsanabilmesi konusunda önemli bir role sahip olacaktır.

       22/11/2008 ve 25/07/2009 tarihli Bakanlar Kurulu kararları gereği mevcut kalkınma kurulu üyelerinin görev süreleri 4 yıl olup, 22/11/2012 ve 25/07/2013 tarihlerinde sona erecektir.

       Kalkınma kurulunun yukarıda belirtilen rolleri göz önüne alınarak, temsil edilen kurum ve kuruluşların kurula devam ve katkı düzeyleri bakımından gözden geçirilmesi, kurula ilaveten katılmak isteyen kurumlarca bildirilecek taleplerin değerlendirilmesi ve yeni kurul üye listelerinin belirlenmesine yönelik çalışmalar yürütülecektir.

       Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 

       Üyelik Başvuru Formu için Tıklayınız