Loading...
Mardin’de Mobilya Sektörü Gelişiyor 13 Eylül 2013 | 00:00
Ajansımızın 2013 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Mardin’den Davut Serkan Ballı’nın “Mobilya Firmasının Lüks Ürün Grubu Üretimine Başlamasıyla TRC3 Bölgesi’nin İhracat Kapasitesi ve Rekabet Gücünün Artırılması” adlı projeleri başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı.
Projenin kabul edilen toplam bütçesi 977 bin TL olup projenin uygulanmasıyla birlikte firma Ajansımızdan % 50 oranında 488 bin TL hibe desteği alacaktır. Projenin amacı Dicle Bölgesi’nde rekabet gücünü yükseltme potansiyeline sahip mobilya sektörünün teknolojik altyapısının güçlendirilerek üretim kalitesi, çeşitliliği ve kapasitesinin arttırılmasıdır. Bunun için ihracata dayalı üretim yeteneklerinin geliştirilerek, ihracat kapasitesinin arttırılmasıyla mobilya sektörünün rekabet gücünün Dicle Bölgesi’nin kalkınma hızını yükselterek sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesine katkıda bulunmaktır.
2006 yılından beri mobilya sektöründe faaliyet gösteren Ballı Mobilya’nın, proje kapsamında yapacağı yatırım ile ulaşmayı hedeflediği amaçlar şunlardır. Alınacak olan 10 adet farklı makine ile üretim altyapısını geliştirmek ve teknoloji kullanım oranını artırmaktır. Teknolojik makinelerle daha kaliteli seri üretime geçerek, üretim kapasitesini yükseltmektir. Üretim maliyetlerini düşürerek satış fiyatlarını düşürmek ve karlılık oranlarını artırmaktır. Tasarım, pazarlama ve insan kaynakları departmanları kurarak kurumsal kapasiteyi büyütmektir. Dış ticaret danışmanlığı alarak, dış ticaret birimi kurup,  Ortadoğu ülkelerinden Suriye, Irak ve Ürdün ile Türki Cumhuriyetlere doğrudan ihracata başlamaktır.
Böylece yapılacak olan yeniliklerle birlikte firma müşteri sayısını en az iki katına yükselterek pazar payını genişletecek; cirosunu % 350 oranında büyüterek, rekabet gücünü artırması hedeflenmektedir.