Loading...
Mardin DİKA Destekleri'nden 13 milyon TL Aldı 24 Kasım 2011 | 16:07

Mardin İl Genel Meclisi’nin toplantısına konuk olan Ajansımız Genel Sekreteri Sayın Abdullah ERİN DİKA’nın 2 yıl boyunca uygulanan desteklerinden Mardin’in toplam 13.000.000 TL destek aldığını ifade etti. Erin, 2009 yılı sonunda faaliyete geçen ve 2010 ve 2011 yılları içerisinde mali destek programları uygulayan Dicle Kalkınma Ajansı’nın iki yıl boyunca Mardin’de toplam 71 Projeye destek verdiğini ifade etti.

İl Genel Meclisi toplantısına konuk olarak katılan DİKA Genel Sekreteri Abdullah ERİN, ajans faaliyetleri ve Mardin’deki mevcut sosyo-ekonomik durum hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek soruları yanıtladı. 24 Kasım Sabahı İl Özel İdaresi binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya meclis üyeleri soru ve görüşleriyle büyük ilgi gösterdi.

33 Kobi’ye 7 milyon Destek

 2010 ve 2011 yıllarında Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere ( KOBİ) yönelik uygulanan mali destek programları aracılığıyla Mardin’de faaliyet gösteren 33 işletmeye toplam 7 milyon TL destek verildiğini ifade eden ERİN, bu vesile bu işletmelere makine ekipman, insan kaynağı temini vasıtasıyla kurumsal kapasitelerine katkı sağladıklarını ve bölgede istihdam ve üretimi artırdıklarını ifade etti.

Genel Sekreter Sayın ERİN’in konuşmasından sonra konuşan İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sayın Abdülkadir Erdem ve söz alan grup temsilcileri Dicle Kalkınma ajansı’nın çalışmalarından memnuniyetlerini ifade ederek yapılan sunumdan istifade ettiklerini belirttiler.